Protest pentru autostradă, la Cristeşti, cu maşini din judeţele Moldovei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Protest pentru autostradă, la Cristeşti, cu maşini din judeţele Moldovei

GALERIE
mars, protest, a8, iasi
  • mars, protest, a8, iasi
- +

Activiştii care militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova vor organiza astăzi un protest la Cristeşti. Coloane de maşini, care vor pleca din mai multe oraşe, ar urma să ajungă la ora 12.00 la limita judeţului Iaşi cu Neamţ.

Din Iaşi, cei interesaţi sunt aşteptaţi la ora 10.00 la rondul din capătul cartierului Păcurari. La marşul motorizat, activiştii vor veni cu autoturisme, camioane şi motociclete. Protestul este organizat de către asociaţiile "Împreună pentru A8" şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, iar printre participanţi se numără oameni de afaceri, fermieri, transportatori, dealeri auto şi diverse asociaţii profesionale. Principalele revendicări ţin de includerea spre finanţare a unor tronsoane din autostrăzile A7 şi A8 în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi de o mai bună gestionare a contractelor de proiectare aflate în derulare.

CItește și: A8: Tronsonul Ungheni - Tg.Neamț ar fi gata pe hârtie în anul 2023. Mâine, marș cu 500 de mașini

"Lipsa unei finanţări predictibile, clare şi cu sursă precisă a acestor autostrăzi vitale poate fi văzută ca o nouă amăgire pe care acest Guvern o livrează moldovenilor. (...) Presiunea publică trebuie să continue până la finalizarea acestor lucrări, ce vor deveni noile magistrale ale dezvoltării zonei", se arată într-un comunicat comun al celor două ONG-uri. În prezent, toate sectoarele autostrăzilor A7 şi A8 sunt în faza de proiectare, cele mai avansate documentaţii fiind în cazul primului drum rapid menţionat. Pentru A7, Ministerul Transporturilor are în plan lansarea de licitaţii de execuţie în acest an. În cazul A8, pe un tronson (Iaşi – Tg. Neamţ) contractul de proiectare a fost semnat alaltărieri, iar pe sectorul montan (Tg. Neamţ – Tg. Mureş) sunt întârzieri majore în finalizarea contractului semnat acum doi ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.