Sancționat pentru abatere disciplinară, Vlad Pascu dă în judecată Penitenciarul Poarta Albă

joi, 09 mai 2024, 09:42
2 MIN
 Sancționat pentru abatere disciplinară, Vlad Pascu dă în judecată Penitenciarul Poarta Albă

Vlad Pascu, tânărul care, sub influența drogurilor, a accidentat mortal doi studenți și a rănit alți trei, la 2 Mai, a fost sancționat de comisia de disciplină a Penitenciarului Poarta Albă, unde este încarcerat, cu interzicerea dreptului de a fi vizitat în închisoare. Sancțiunea, aplicată pe o perioadă de trei luni, nu este însă definitivă. Vlad Pascu a contestat-o la Judecătoria Medgidia, care a fixat termen de judecată pentru data de 6 iunie.

Inițial, Judecătoria Medgidia a programat termenul de contestare a sancțiunii primite de Vlad Pascu în închisoare pentru data de 9 mai. Însă, la acea dată, la Mangalia se judecă pe fond dosarul în care Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Va fi o zi lungă, cu audieri ale părților vătămate. Vlad Pascu a fost sancționat în urma unui incident din celulă, nicidecum după convorbirea pe care, în luna aprilie, prin telefonul tatălui său, a purtat-o cu Marian Ceaușescu, protestatarul care apoi a făcut-o publică. În cazul de față, Pascu ar fi încălcat regulamentul Penitenciarului Poarta Albă după ce și-ar fi împrumutat mașina de tuns unui deținut, care, la rândul lui, ar fi dat-o unui alt deținut.

Acesta s-ar fi folosit de motorașul mașinii de tuns pentru a se tatua, fiind prins în flagrant de un gardian. Și astfel, „proprietarul” mașinii de tuns a fost sancționat cu interzicerea dreptului de a fi vizitat pentru o perioadă de trei luni. Pentru „schimb de bunuri”, lucru interzis în pușcărie, deși Pascu nu primise nimic în schimb și nu știa de această regulă, potrivit avocaților săi.

Sancțiunea primită de Vlad Pascu nu este definitivă, aceasta fiind contestată la judecătorul de supraveghere a privării de libertate. Citește articolul complet pe mediaquality.ro.

Comentarii