Show al unui controlor din Iași cu masca sub nas: „Țărancă“! „N-ai ce posta pe Facebook“?

sâmbătă, 04 iulie 2020, 09:00
3 MIN
 Show al unui controlor din Iași cu masca sub nas: „Țărancă“! „N-ai ce posta pe Facebook“?

Un controlor al Companiei de Transport Public Iași a făcut show în autobuzul cu numărul de parc 1949 de pe ruta 19 vineri după-amiază.

UPDATE

Reprezentanții Companiei de Transport Public au transmis un drept la replică în urma apariției acestui articol. Redăm mesajul lor:

”Compania de Transport Public Iași a demarat o anchetă internă cu privire la modul în care controlorul surprins în aceste imagini video și-a îndeplinit atribuțiunile de serviciu, iar în urma cercetării disciplinare, vor fi luate măsurile care se vor impune. Menționăm că astfel de derapaje ale angajaților nu sunt tolerate și de fiecare dată sunt sancționate de către compania noastră. Regretăm situația neplăcută cu care s-au confruntat călătorii din autobuzul în cauză și îi rugăm să accepte scuzele noastre”.

TEXT INIȚIAL

Bărbatul a urcat în zona Podu Roș – Dedeman împreună cu alți patru colegi – un alt controlor și trei femei care verificau temperatura călătorilor. Și-a fixat masca sub nas, iar după ce a verificat legitimațiile de călătorie, a trecut pe sub banda care separă cabina șoferului pentru a sta la taclale cu acesta. Șoferul nu purta mască.

O femeie cu evidente probleme psihice sau emoționale le-a vorbit urât femeilor care doreau să-i verifice temperatura. În acel moment, controlorul, pentru a-și „proteja“ colegele, i-a strigat din urmă femeii care cobora: „Țărancă“!

„Oamenii aceștia reprezintă o instituție, nu ar trebui să se comporte urât, indiferent de situație. Dar dacă vrei să faci show, faci“, a povestit o fată care fusese martoră la incident.

„Spectacolul“ însă nu se terminase. Din cauze necunoscute, între Podu Roș și Granit traficul a fost îngreunat, distanța fiind parcursă în jumătate de oră. O tânără care a surprins câteva cadre pentru a transmite informații celor interesați din trafic în legătură cu ambuteiajul a fost amenințată de același controlor:

N-ai voie să filmezi în autobuz! Poate vrei să cobori la prima! N-ai ce posta pe Facebook?“, i-a transmis pe un ton ironic-amenințător individul.

Tânăra a observat abia atunci că șoferul nu purta mască, iar controlorul cu mult tupeu o purta incorect.

„Probabil s-a gândit că vreau să îi dau pe ei de gol. Intenția mea nu a fost aceasta, dar el singur și-a făcut-o cu mâna lui și nu merită ignorat sau iertat. Nu intenționam să filmez interiorul autobuzului, ci blocajul din trafic deoarece prin natura meseriei mele mă ocup de informare, transmit ce se întâmplă în oraș, iar un blocaj în trafic merită anunțat pentru ca participanții să găsească rute alternative, să evite zona. În altă ordine de idei, autobuzul e mijloc de transport public susținut din banii călătorilor. Acest individ grosolan și tupeist mi-a atras atenția asupra a ceea ce dorea, probabil, să ascundă. Există reguli care trebuie respectate și de către angajați, nu doar de către beneficieri, iar dacă cineva vede o neregulă, are dreptul să vină cu dovezi. În plus, autobuzul are camere de supraveghere. Adică ei au voie să ne filmeze pe noi, noi nu avem voie să-i filmăm pe ei? Ar trebui să se ocupe cineva și de educarea celor trimiși să lucreze direct cu publicul“, a fost de părere tânăra.

Celălalt controlor a încercat să-l mai tempereze pe colegul său și chiar a explicat, firesc, civilizat, că ambuteiajul s-a format în urma unui accident.

Comentarii