Studenţii politehnişti îşi vor putea plăti taxele pe o platformă digitală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Studenţii politehnişti îşi vor putea plăti taxele pe o platformă digitală

GALERIE
uti
  • uti
- +

Studenţii Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi vor putea să îşi plătească toate taxele de şcolarizare, cele care ţin de activitatea didactică, dar şi taxele din campus, pe o platformă realizată integral de specialiştii Politehnicii ieşene, de la Direcţia de Informatizare şi Comunicaţii Digitale şi Biroul de Informatizare, coordonaţi de către Prorectoratul Informatizare şi Comunicaţii Digitale. Platforma, care poate fi accesată la adresa taxe.tuiasi.ro, va servi studenţilor pentru a plăti în fiecare lună căminul, taxa de şcolarizare dacă este cazul sau alte tipuri de plăţi care pot fi făcute în sprijinul activităţii didactice, precum taxa de reexaminare, de reînmatriculare sau de înscriere după întreruperea studiilor sau pentru refacerea activităţii didactice.

"Am dezvoltat integral sistemul intern şi am creat două platforme. Pe de o parte, avem portalul de taxe prin care studenţii pot să realizeze plata tuturor taxelor care ţin de activitatea didactică şi cele din campus, iar pe de altă parte avem un alt portal intern, prin care cei care administrează centrele de cost – facultăţi, cămine din campus etc. - pot să vadă în timp real toate plăţile fără să mai aştepte să vină de la bănci confirmările că s-au încasat banii", a declarat Marius Şutu, director al Direcţiei de Informatizare şi Comunicaţii Digitale de la TUIASI.

Avantajul unui astfel de sistem, conform reprezentanţilor TUIASI, este acela că administratorii de la facultăţi sau cei de la cămine pot vedea în timp real când a fost plătită o taxă, fără a aştepta confirmări suplimentare de la unităţile bancare. Astfel, un student care avea o taxă restantă ce nu i-ar fi permis să intre într-un examen poate să o facă chiar şi cu câteva minute înainte, iar de la secretariat primeşte confirmarea că plata a fost făcută. "Este încă un pas pe care îl realizează universitatea către obiectivul nostru de digitalizare a activităţii. Ne propunem ca în perioada următoare să transformăm cât mai multe dintre fluxurile şi procesele desfăşurate de universitate, atât în zona academică, dar şi în cea administrativă, în servicii digitale. Este un pas mic, dar important, fiindcă presupune mai puţină interacţiune fizică directă în acest context pandemic, timpi de aşteptare reduşi şi mai puţină aglomeraţie la punctele de plată", a declarat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale la TUIASI.

În această perioadă, conform celor de la TUASI, se lucrează la finalizarea platformei care să permită integral admiterea online, proiect lansat la Politehnica ieşeană încă din 2017, şi care permite înscrierea cu o singură taxă şi un singur dosar la toate facultăţile TUASI.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.