Toader şi Onofrei le-au făcut zeci de promisiuni studenţilor înainte de Crăciun

sâmbătă, 19 decembrie 2020, 02:56
1 MIN
 Toader şi Onofrei le-au făcut zeci de promisiuni studenţilor înainte de Crăciun

Conducerea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi s-a întâlnit cu reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti pentru a discuta despre bi­lanţul anului trecut şi proiectele care urmează să fie implementate, în ziua de miercuri, 16 decembrie, în Aula Magna „Mihai Eminescu“. La întâlnire au participat rectorul UAIC, Tudo­rel Toader, şi unul dintre cei mai loiali prorectori ai universităţii, prof.dr. Mihaela Onofrei, umplându-i pe studenţi de promisiuni cu inves­ti­ţii viitoare în infrastructură şi în proiectele lor. Din partea studenţilor au participat reprezentanţi ai tuturor celor 23 de asociaţii.

Rectorul le-a transmis studenţilor că o parte din buget va continua să fie investit în facilităţi pentru studenţi, respectiv modernizarea căminelor existente şi construirea unui cămin nou, în spatele cantinei.

„Rectorul universităţii le-a propus studenţilor să ia în considerare şi realizarea unui proiect unitar, care să ţină cont de inte­resele comune ale studenţilor, dincolo de dife­renţele inerente dintre organizaţii. Un prim proiect comun ar fi introducerea în grila de programe a viitorului canal radio al Univer­sităţii, Academica FM, a unui spaţiu de emisi­e dedicat asociaţiilor“, au precizat reprezentanţii UAIC.

Toader le-a mai spus că a fost depusă la Comisia Europeană o fişă de proiect pentru finanţarea unui număr de 20 de laboratoare didactice, dotate cu echipamente mo­derne, dedicate practicii studenţeşti, investiţia propusă însumând 10 milioane de euro.

Comentarii