anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Top al reputaţiei academice: două universităţi din Iași, pe locurile III şi V

GALERIE
studenti-absolventi
 • studenti-absolventi
- +

Două universităţi ieşene se numără între primele cinci instituţii de învăţământ superior din România în cadrul clasamentului QS World University Rankings 2021.

Astfel, Universitatea „Al.I. Cuza“ şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ se află pe poziţia a III-a, respectiv a V-a în acest top. Totodată, conform experiţilor care au realizat acest top, Politehnica ieşeană se află pe poziţia a II-a la nivel naţional în rândul universităţilor tehnice din ţară.

Clasamentul ia în considerare mai mulţi factori cu procentaje diferite, printre cei mai importanţi fiind reputaţia academică şi felul în care este percepută universitatea de alte instituţii de profil şi membrii comunităţii academice la nivel global, reputaţia în faţa angajatorilor, numărul de cadre didactice raportat la numărul de studenţi, citări în revistele internaţionale şi nivelul de internaţionalizare a universităţii.

Politehnica ieşeană a fost inclusă în acest an pentru prima dată în clasamentul QS World University Rankings 2021, aflându-se în acest top alături de alte şase instituţii de învăţământ superior din ţară.

„Poziţia Politehnicii ieşene se păstrează constantă în rankingurile internaţionale, ba chiar am fost incluşi şi în topuri noi, în ciuda unui an complicat, marcat de pandemia COVID-19, care a afectat inclusiv o parte a cercetării ştiinţifice, fiindcă cea din zona medicală, a biochimiei, a fost mai susţinută la nivel internaţional. Sunt bune astfel de exerciţii de imagine exterioară, chiar dacă unele criterii nu vizează strict performanţa ştiinţifică şi pot avea un anumit grad de subiectivitate. În acelaşi timp, toate universităţile sunt evaluate după aceeaşi grilă şi oferă o fotografie de moment“, a declarat prof.dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare la TUIASI.

Pe prima poziţie a clasamentului în 2021 rămâne Massachusetts Institute of Technology (MIT), urmată de Stanford University şi Harvard University.

La nivel naţional, pe prima poziţie se află Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea din Bucureşti, urmată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“. Pe poziţia a IV-a se află Universitatea Tehnică din Cluj, iar pe poziţia a V-a Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, Universitatea Politehnică din Bucureşti aflându-se pe poziţia a VI-a.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (II)

Alegerile din Italia accentuează tendința de a aduce valorile culturale și raporturile dintre Comisia Europeană și statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Dreptate en detail

Briscan ZARA

Dreptate en detail

Ceea ce este şi mai interesant e că fiind alese arbitrar, legile care garantează menţinerea dreptăţii pot fi la fel de uşor schimbate precum pelincile unui bebeluş. Sunt atâtea dreptăţi pe lume că ai de unde alege. Ceea ce ieri era ilegal, azi e chiar obligatoriu, ceea ce e azi împotriva legii, mâine poate fi permis sau chiar încurajat.

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Cristina DANILOV

Lupta micuţilor cu lupul fioros

Mulţi adulţi tratează fricile copiilor în mod condescendent. Ce dacă se teme, e normal, spunem, copilul va creşte şi totul va trece; sau - toţi ne-am temut cândva de ceva şi iată, am crescut şi nu ne-a mai mâncat lupul. Dar, în acelaşi timp, adulţii tac mâlc despre cât de multe necazuri le-a cauzat frica în copilărie, şi poate că şi acum, doar că ei au învăţat să le ascundă bine. 

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Mihai DORIN

Domnul Marga şi meandrele adevărului istoric

Indiferent de finalul războiului din Ucraina, abţinerea noastră de la acte revărsânde şi iresponsabile, chiar şi atunci când ştim că teritoriile răpite României rămân o rană deschisă, o ţară ca a noastră, dacă e ţară demnă şi nu accident al istoriei, nu poate abdica de la onoare şi solidaritate cu valorile lumii libere. Întrucât din credinţă şi asumarea acestor valori ne-am născut şi noi, ca naţiune şi stat. Nu Rusia ne-a fost naş, ci ideile şi valorile lumii libere.

pulspulspuls

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment politic va avea loc pe acoperişul hotelului “Europa” din Iaşi

Un experiment deosebit se pune la cale în filiala liberalilor ieşeni, o procedură extraordinară de măsurare a potenţialului politic al unor candidaţi. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.