Top al reputaţiei academice: două universităţi din Iași, pe locurile III şi V
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Top al reputaţiei academice: două universităţi din Iași, pe locurile III şi V

GALERIE
studenti-absolventi
  • studenti-absolventi
- +

Două universităţi ieşene se numără între primele cinci instituţii de învăţământ superior din România în cadrul clasamentului QS World University Rankings 2021.

Astfel, Universitatea „Al.I. Cuza“ şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ se află pe poziţia a III-a, respectiv a V-a în acest top. Totodată, conform experiţilor care au realizat acest top, Politehnica ieşeană se află pe poziţia a II-a la nivel naţional în rândul universităţilor tehnice din ţară.

Clasamentul ia în considerare mai mulţi factori cu procentaje diferite, printre cei mai importanţi fiind reputaţia academică şi felul în care este percepută universitatea de alte instituţii de profil şi membrii comunităţii academice la nivel global, reputaţia în faţa angajatorilor, numărul de cadre didactice raportat la numărul de studenţi, citări în revistele internaţionale şi nivelul de internaţionalizare a universităţii.

Politehnica ieşeană a fost inclusă în acest an pentru prima dată în clasamentul QS World University Rankings 2021, aflându-se în acest top alături de alte şase instituţii de învăţământ superior din ţară.

„Poziţia Politehnicii ieşene se păstrează constantă în rankingurile internaţionale, ba chiar am fost incluşi şi în topuri noi, în ciuda unui an complicat, marcat de pandemia COVID-19, care a afectat inclusiv o parte a cercetării ştiinţifice, fiindcă cea din zona medicală, a biochimiei, a fost mai susţinută la nivel internaţional. Sunt bune astfel de exerciţii de imagine exterioară, chiar dacă unele criterii nu vizează strict performanţa ştiinţifică şi pot avea un anumit grad de subiectivitate. În acelaşi timp, toate universităţile sunt evaluate după aceeaşi grilă şi oferă o fotografie de moment“, a declarat prof.dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare la TUIASI.

Pe prima poziţie a clasamentului în 2021 rămâne Massachusetts Institute of Technology (MIT), urmată de Stanford University şi Harvard University.

La nivel naţional, pe prima poziţie se află Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea din Bucureşti, urmată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“. Pe poziţia a IV-a se află Universitatea Tehnică din Cluj, iar pe poziţia a V-a Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, Universitatea Politehnică din Bucureşti aflându-se pe poziţia a VI-a.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce s-a scumpit masiv energia?

Alexandru LĂZESCU

De ce s-a scumpit masiv energia?

Între factorii cei mai importanţi sunt politicile „Green Deal” ale UE, decizii care din raţiuni ideologice, au promovat abordări nerealiste care ignoră realitatea de pe teren.

Filmuletul zilei

opinii

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Nichita DANILOV

Un punct de vedere cu desăvârşire orb

Unele edificii sunt înălţate numai din scaune. În faţa scaunelor se întind nesfârşite alei, străjuite de statui ascunse printre arbori. În centrul oraşului sunt mai multe fântâni arteziene, din care nu ţâşneşte însă apa, ci timp. Oraşul a fost ridicat în plin deşert. Ţâşneşte în schimb nisip şi din când în când, spre seară, sânge în şuvoaie. Singurul locuitor al oraşului este în acelaşi timp rege, judecător, călău, victimă şi mulţime. În oraşul cu un singur locuitor „timpul are o singură secundă” şi „de fiecare acoperiş atârnă câte un deget murdar”.

Septembrie indiano-amnăşan

Michael ASTNER

Septembrie indiano-amnăşan

Păzind cazanul în liniştea amiezii, auzi din când în când căzând câte o nucă ori pe stradă trecând - urcând, coborând - o maşină.

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Nicolae CREŢU

Macro-buzunăreala „liberalizată”

Din toate câte bântuie acum în ale noastre media, din România, nu serialul rivalităţii Cîţu vs. Orban pentru şefia PNL, nici „bâlciul” şi pantomima „moţiunilor” de ce (n)zură şi criza guvernării, nu ele sunt cele care îi îngrijorează pe cei mai mulţi oameni ai ţării, încă trăitori între hotarele ei. Şi nici cifrele în creştere ale „valului” Covid-Delta, nici măcar ele, nu îngrijorează, ba chiar să sperie de-a dreptul, atât cât o fac ştirile şi aşteptările privind facturile la electricitate şi gaz sau eliminarea subvenţiei pentru încălzire, tot perspective „luminoase”, cum se vede.

pulspulspuls

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

O mare dilemă a Iaşului înaintea congresului liberal: Orban, Cîţu sau coviduţu’?

Apropo de congresul liberal cu alegeri de lider care bate la uşă, ce va fi de azi egzact într-o săptămână, cică printre unii liberalii mai vechi se vorbeşte că jocurile ar fi deja făcute, iar Cîţu ar avea deja cam două treimi din voturi de partea lui.

Caricatura zilei

Iohannis și Golful

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.