UAIC a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Suez din Egipt

marți, 19 noiembrie 2019, 02:50
1 MIN
 UAIC a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Suez din Egipt

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a semnat un protocol de colaborare pentru „consolidarea şi promovarea” interacţiunii dintre instituţia de învăţământ superior din Copou şi Universitatea Suez

.„De asemenea, acordul presupune îmbunătăţirea relaţiilor academice şi culturale dintre cele două universităţi, ceea ce reprezintă baza pentru o cooperare eficientă, în special între facultăţile şi departamentele corespondente”, au precizat reprezentanţii universităţii. Discuţia a avut loc la finalul sâptămânii trecute, când o delegaţie de la Universitatea Suez, din Egipt, formată din profesor El-Sayed Abdel-Azim El-Sharkawy, preşedintele instituţiei, şi profesor Sherif Kharbish, decanul Facultăţii de Ştiinţe, au vizitat UAIC. Oaspeţii au fost întâmpinaţi de rector, prof.dr. Tudorel Toader, şi de prof.dr. Henri Luchian, prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.
 
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi are încheiate trei acorduri bilaterale interinstituţionale Erasmus^ până în prezent cu universităţi din Egipt, mai precis cu Universitatea din Cairo, Universitatea Ain Shams şi Universitatea Suez, pentru schimburi reciproce de studenţi şi personal academic şi administrativ. În perioada 2011-2019, cadre didactice şi cercetători ai UAIC au efectuat 24 vizite academice la universităţi şi alte instituţii din Egipt, care au constat în stagii de predare sau formare în cadrul programului Erasmus^, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente ştiinţifice. 

Comentarii