UAIC a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Suez din Egipt
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

UAIC a semnat un protocol de colaborare cu Universitatea Suez din Egipt

GALERIE
uaic iasi
  • uaic iasi
- +

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) a semnat un protocol de colaborare pentru „consolidarea şi promovarea” interacţiunii dintre instituţia de învăţământ superior din Copou şi Universitatea Suez

.„De asemenea, acordul presupune îmbunătăţirea relaţiilor academice şi culturale dintre cele două universităţi, ceea ce reprezintă baza pentru o cooperare eficientă, în special între facultăţile şi departamentele corespondente”, au precizat reprezentanţii universităţii. Discuţia a avut loc la finalul sâptămânii trecute, când o delegaţie de la Universitatea Suez, din Egipt, formată din profesor El-Sayed Abdel-Azim El-Sharkawy, preşedintele instituţiei, şi profesor Sherif Kharbish, decanul Facultăţii de Ştiinţe, au vizitat UAIC. Oaspeţii au fost întâmpinaţi de rector, prof.dr. Tudorel Toader, şi de prof.dr. Henri Luchian, prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.
 
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi are încheiate trei acorduri bilaterale interinstituţionale Erasmus^ până în prezent cu universităţi din Egipt, mai precis cu Universitatea din Cairo, Universitatea Ain Shams şi Universitatea Suez, pentru schimburi reciproce de studenţi şi personal academic şi administrativ. În perioada 2011-2019, cadre didactice şi cercetători ai UAIC au efectuat 24 vizite academice la universităţi şi alte instituţii din Egipt, care au constat în stagii de predare sau formare în cadrul programului Erasmus^, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente ştiinţifice. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cosmin PAȘCA

Florin Cîţu, un politician cinic sau o marionetă?

Cîţu pozează în elevul cuminte, olimpicul şcolit în străinătate, care vrea să scape partidul de "golanul" Orban.

Filmuletul zilei

opinii

LINGVIŞTI

Codrin Liviu CUȚITARU

LINGVIŞTI

A fost un spectacol total, în urmă cu doi ani, la ultimul doctorat face-to-face la care am participat, doctoratul tînărului meu coleg Tristan Momela.

Mărgelele de sticlă

Bogdan ILIESCU

Mărgelele de sticlă

Învăţătoarea o întreabă pe fetiţa de 6 ani, la ora de desen: "Ce desenezi?"  Fetiţa răspunde: "Îl desenez pe Dumnezeu."  Învăţătoarea îi spune: "Dar nimeni nu ştie cum arată Dumnezeu." Iar fetiţa îi răspunde: "O să afle imediat!" (From Ken Robinson’s public talk at TED)

Angela

Nicolae TURTUREANU

Angela

Tot mai puţini cronicari, vechi şi noi. Tot mai puţini noi între noi, care mai respirăm duhul acelei împreună-lucrări, CRONICA VECHE numită. Şi tot mai multe punctele de suspensie.

pulspulspuls

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

PULS

Ne-a scris premarele: of, iar s-a înfierbântat asupra nopţii...

Băbăeţi, sau măi fetelor care vă ocupaţi de mesajele publice ale premarelui, mai opriţi-l, măi, din beţia de cuvinte pe şefu’, că în ultima vreme o ia cam des pe ulei, mai ales când îl apucă actul ratat pe seară! Iaca, de-un par egzamplu, am văzut alaltăseară ditamai scrisoroiul destinat gazetei noastre şi semnat de premare, cântărind nu mai puţin de 3.300 de semne (aproape două file dactilo, pentru cei mai familiarizaţi cu bătrâna maşină de scris), în care am trântit căciula în vreo 3-4 rânduri de bătătură, râzând de stilul puerilo-ridicolo-comunist în care era redactată misiva, presărată ici-colo cu răutăţi sau jigniri clar învăţate de la amicul buhai şantajist. 

Caricatura zilei

30 km/h

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.