De Business

Punem punctul pe știi

Ce averi au mai adunat şefele de la Registrul Comerţului Iaşi

luni, 05 august 2013, 01:50
3 MIN
 Ce averi au mai adunat şefele de la Registrul Comerţului Iaşi

Directorul unei instituţii publice şi-a mărit averea anul trecut, comparativ cu 2011. Gina Şindilă, şeful de la Oficiul Registrul Comerţului, a mai adăugat o maşină în garaj, pe lângă celelalte două pe care le avea deja, şi, în plus, a mai achiziţionat bijuterii în valoare de 500 de euro, cu toate că mai avea astfel de bunuri care erau estimate la 7.000 de euro. Ce alte averi mai au angajaţi importanţi de la Registrul Comerţului?

Noile declaraţii de avere ale unor şefi de instituţii publice din Iaşi arată că nu puţini sunt cei care, în ciuda crizei, şi-au sporit averea anul trecut. La Registrul Comerţului, Gina Şindilă a mai adăugat în garaj în 2012 încă o maşină pe lângă celelalte două pe care le avea deja. Este vorba de un Volkswagen Golf, un autoturism fabricat în 2008. În afară de acesta, Şindilă mai deţine un Renault Laguna fabricat în 2003, dar şi un Opel Frontera din 1994. O altă schimbare care a fost scoasă de lumină de postarea declaraţiei de avere pe site-ului oficial de la Registrul Comerţului în ceea ce o priveşte pe Gina Şindilă constă în faptul că în 2012 aceasta şi-a mărit colecţia de bijuterii. Dacă până în 2011 ea avea bijuterii în valoare de 7.000 de euro, declaraţia de avere pe anul fiscal trecut arată că a mai achiziţionat bunuri de acest tip de încă 500 de euro. De precizat este faptul că, potrivit informaţiilor făcute publice, Gina Şindilă a început să cumpere bijuterii încă din 1992. În acelaşi timp, şeful de la Registrul Comerţului din Iaşi a încasat în 2012 un salariu mai mare cu aproximativ 4.000 de lei pe an în comparaţie cu 2011. Astfel, anul trecut, Gina Şindilă a ridicat din casieria instituţiei pe care o conduce suma de 73.000 de lei, ceea ce înseamnă că salariul lunar a fost de aproximativ 6.000 de lei, pe când în 2011 salariul ei în fiecare lună nu depăşea 5.780 de lei. Cât despre soţul Ginei Şindilă, salariul acestuia s-a mărit de circa trei ori în ultimii trei ani, însă tot nu ajunge nici măcar la jumătate din cât câştigă anual şefa de la Registrul Comerţului. Soţii Şindilă deţin în prezent un teren intravilan în comuna Dolhasca, ce măsoară 1.900 de metri pătraţi şi pe care l-au cumpărat în 1994, dar şi un apartament de 82 de metri pătraţi în municipiul Iaşi, care a fost achiziţionat în anul 2003. Interesant este şi faptul că Gina Şindilă are de recuperat o sumă frumuşică. Este vorba de circa 15.000 de euro, bani ce reprezintă un împrumut pe care l-a realizat în nume personal. În afară de aceşti bani, şeful de la Registrul Comerţului nu are alte depozite la bănci sau alte instituţii bancare şi nici nu are datorii.

La Registrul Comerţului, nu doar Ginei Şindilă i-a fost mărit salariul anul trecut, ci şi Elenei Pricopei, care ocupă funcţia de şef serviciu. Potrivit declaraţiei de avere, aceasta a încasat anul trecut un salariu mai mare cu aproximativ 3.000 de lei faţă de 2011, ajungând astfel să ridice în 2012 de la casierie circa 48.500 de lei. Interesant este faptul că şefa de serviciu de la Registrul Comerţului nu deţine niciun apartament şi niciun teren, ci numai un Volkswagen Golf fabricat în 2008. În acelaşi timp, Elena Pricope nu are active financiare, dar are datorii în valoare de 44.500 de lei. Este vorba de un credit contractat de la Cec Bank în 2009, în valoare de 40.000 de lei, şi de o descoperire de card de la Garanti Bank ce a ajuns anul trecut la suma de 4.500 de lei. Soţii Pricope au mai încasat, potrivit declaraţiei de avere a şefului de serviciu de la Registrul Comerţului. şi suma de 1.008 de lei pe an, bani reprezentând alocaţii pentru cei doi copii.

Comentarii