De Business

Punem punctul pe știi

Exclusiv: Un Ferrari face furori pe străzile Iaşului! Bijuteria aparţine unui fecior de bani gata

miercuri, 06 august 2014, 01:50
3 MIN

Bolidul, un model F430, stă parcat într-o curte de la Ciric. Proprietatea aparţine familiei Zlate a cărei soarta se împleteşte cu cea a fostului colos industrial Terom. Lucian Zlate a mai deţinut, prin intermediul prietenei sale, un autoturism Ferrari, ce a fost ridicat de bancă în 2011 din cauză că ratele nu au fost achitate la timp. Modelul actual are numere de Germania.

Unul din cei mai cunoscuţi băieţi de bani gata din Iaşi, Lucian Zlate, a revenit la marea sa iubire în materie de automobile şi conduce din nou pe drumurile ieşene un bolid Ferrari F430, înmatriculat în Germania. Fiul Vioricăi Zlate, fost director comercial la defunctul colos industrial Terom SA, a mai deţinut un astfel de bolid de 500 cai putere până în 2011, când firma de unde îl cumpărare în leasing i l-a „confiscat” pentru neplata ratelor. În momentul confiscării, Zlate declara că maşina nu îi aparţine lui, ci iubitei, însă Viorica Zlate l-a contrazis spunând că „maşina e a noastră, nu contează pe ce nume este”.

În urmă cu două săptămâni, proprietarul unei terase de la Ciric, Lucian Zlate, a postat două imagini cu detalii ale noii maşini pe o reţea de socializare. Ieri, reporterii „Ziarul de Iaşi” au găsit maşina într-o parcare deţinută de afacerist la Ciric. Cu toate acestea, tatăl lui Lucian, Vasile Zlate, susţine că maşina nu ar fi a fiului său, ci a unui prieten din Germania. „Eu din câte ştiu nu şi-a achiziţionat nicio maşină. Lucian a fost plecat prin mai multe locuri în concediu şi s-a întors cu un prieten care deţine maşina asta. Nu ştiu sigur dacă e a lui, am să îl sun şi îi dau numărul ăsta să vă caute, eu nu vă pot da numărul lui”, ne-a transmis, ieri, Vasile Zlate.

Cu toate acestea, un şofer care a apelat la spălătoria lui Lucian Zlate din zona Metalurgie ne-a spus că l-a observat pe patron spălând bolidul recent. În plus, comentariile lăsate de prietenii apropiaţi la cele două fotografii sunt foarte relevante. „S-o stăpâneşti şi să o conduci sănătos”, „Am văzut furia roşie sâmbătă, parcă, la 2 băieţi (zona), prea tare” sau „Iar îţi cumperi Ferrari”. Un alt prieten, i-a lăsat două comentarii cu trimitere la perioada în care a deţinut primul bolid Ferrari F430: „Am un deja vu cu modelul ăsta” şi „Sper că mergi cu viteza legală. Trebuia o poză cu vitezometrul să văd km din bord”. Potrivit relatărilor din presa locală, în 2007, când încă nu conducea Ferrari, Lucian Zlate ar fi fost prins de poliţiştii din Vaslui circulând cu 146 km/oră şi a avut permisul suspendat pentru 90 de zile, doar că afaceristul îl declarase pierdut cu câteva zile în urmă şi nu i-a fost ridicat documentul.

Ulterior, în 2009, ieşeanul a fost surprins de poliţiştii ieşeni în sensul giratoriu la volanul bolidului Ferrari şi s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis. La doi ani distanţă de la acest incident, Lucian Zlate avea să rămână fără „bijuteria pe patru roţi”, după ce reprezentanţii firmei Marfin Leasing Bucureşti i-au ridicat pe o platformă maşina chiar din curtea spălătoriei Blue Skye pe care o deţine, pe fondul neachitării tuturor ratelor aferente contractului de leasing încheiat în 2008 pentru suma de 216.000 euro.

La acel moment, Viorica Zlate, mama lui Lucian, le declara reporterilor „Ziarul de Iaşi” că va face plângere penală deoarece maşina ar fi fost plătită aproape în totalitate, acuzând că bolidul ar fi deja „promis” fiului unui senator. În afară de Lucian Zlate, un singur ieşean a mai deţinut un model Ferrari, însă a renunţat din cauza drumurilor care îl obligau să ţină bijuteria mai mult în garaj. Eduard Vidraşc, patronul firmei Oted Grup, era fericitul posesor al unui Ferrari F460, în valaore de 215.000 euro. Mai mult, garajul afaceristului adăpostea în acelaşi timp şi un Maserati Quatroporte în valaore de 155.000 euro.

 

 

Comentarii