Institutul Teologic Romano-Catolic: admitere în parteneriat cu UAIC

miercuri, 06 septembrie 2017, 17:44
1 MIN
 Institutul Teologic Romano-Catolic: admitere în parteneriat cu UAIC

În perioada 7 – 9 septembrie, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif“ din Iaşi organizează un fel de admitere pentru tinerii care doresc să slujească ca preoţi şi să umeze şi cursurile la institut. 

Dat fiind faptul că Institutul Teologic nu mai poate organiza cursuri de învăţământ superior de câţiva ani, este instituit un parteneriat cu Facultatea de Teologie Romano-Catolică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, iar tinerii care doresc să studieze la Institut se înscriu şi la facultatea de la UAIC. Însă aceşti tineri mai au de susţinut o probă specială: un colocviu vocaţional care va avea loc sâmbătă.

Institutul oferă posibilitatea celor care doresc să vină de vineri seara, 8 septembrie, până la ora 18, şi să fie cazaţi în seminar. După susţinerea colocviului, candidaţii se vor înscrie la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, iar examenul de la facultatea respectivă va avea loc luni, 11 septembrie, în aula A14 a facultăţii, rezultatele fiind comunicate în aceeaşi zi. Criteriul de admitere este 40% proba orală, 60% media generală de la bacalaureat. 

 

 

Comentarii