Inundaţii catastrofale în județele din Moldova. Doi morți, zeci de locuitori evacuaţi

vineri, 03 iunie 2016, 07:11
2 MIN
 Inundaţii catastrofale în județele din Moldova. Doi morți, zeci de locuitori evacuaţi

Ploile din ultimele ore au făcut ravagii în judeţele din Moldova. Doi oameni au murit după ce au fost luaţi de viitură. Peste 30 de localităţi din Bacău sunt afectate în urma precipitaţiilor abundente care au dus la revărsarea mai multor râuri. Situaţia s-ar putea agrava, pentru că vremea rea continuă în zonă. 

Şapte judeţe se află, până la ora 18, sub cod portocaliu de inundaţii, iar alte şapte sunt sub cod galben, până la ora 21. Şi hidologii au emis avertizări de inundaţii. Fenomemele cele mai periculoase se pot produce pe cursurile unor râuri din judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea şi Covasna.

Vremea rea din ultimele ore a făcut deja două victime. Un bărbat din Bacău şi unul din Vrancea au murit după ce au fost luaţi de ape. Sute de familii au fost evacuate şi mii de pompieri și de jandarmi participă la misiuni de salvare.

În judeţul Bacău este prăpăd. Zeci de oamenii au fost evacuaţi cu utilajele din casele năpădite de ape. Potrivit ISU, jumătate din judeţ a fost afectat de inundaţii. Peste 500 de pompieri, jandarmi şi voluntari au ieşit pe teren, după ce sute de gospodării au fost acoperite de ape.
 
În comuna Pârjol, apele au fost atât de mari, încât au luat cu ele garduri, pomi şi aproape au acoperit un pod. Peste o sută de pompieri și voluntari au fost mobilizați.
 
Autorităţile au decis să evacueze şi mai multe gospodării din satul Helegiu, din cauza ameninţării pe care o reprezintă creşterea nivelului râului Tazlău.
 
Slănic Moldova este unul din orașele județului Bacău în care a existat pericolul ca locuințele să fie inundate de apa râului ce străbate stațiunea ori de torenții ce vin de pe dealurile din preajmă.
 
Oraşul Moineşti din judeţul Bacău a fost luat în stăpânire de puhoaie.
 
Traficul feroviar între Miercurea Ciuc şi Comăneşti a fost întrerupt aseară din cauza aluviunilor şi a apei de pe calea ferată. Iar conducta de gaze naturale ce alimentează localităţile Solonţ şi Zemeş din judeţul Bacău a fost ruptă de o viitură.
 

Comentarii