De Business

Punem punctul pe știi

Lista oficiilor poştale unde se vor da testări în vederea disponibilizărilor

Până acum 67 de angajaţi de la Poştă s-au înscris voluntar în programul de concedieri colective. In total, şefii au decis că firma are în Iaşi un surplus de 79 de salariaţi.

marți, 27 august 2013, 01:50
2 MIN
 Lista oficiilor poştale unde se vor da testări în vederea disponibilizărilor

Doar la o treime din oficiile poştale din judeţ se vor da testări în perioada următoare, testări ce se vor finaliza cu disponibilăzări colective. Potrivit Elenei Bărlescu, lider de sindicat în Iaşi în cadrul Companiei Poşta Română, la ora actuală există în total 29 de oficii poştale, din care 14 sunt urbane, iar cincisprezece se află în mediul rural.

 

De precizat este faptul că doar în nouă oficii se vor organiza testări. Până în prezent am primit 67 de opţiuni, prin care angajaţii şi-au exprimat dorinţa de a pleca din Poştă, în condiţiile în care excedentul este de 79 de salariaţi. Totuşi, pot afirma că şi un om dacă pleacă, tot te doare sufletul”, a declarat Elena Bârlescu, lider de sindicat. Aceasta a mai spus că în ceea ce priveşte factorii poştali din municipiu, aceştia pot răsufla uşuraţi, pentru că toţi cei ce au dorit să rămână o pot face, întrucât numărul de opţiuni pentru a pleca este egal cu excedentul de la nivelul poştaşilor. De cealaltă parte, însă, în ceea ce priveşte casierele şi oficiantele, lucrurile se schimbă. De exemplu, la oficiile poştale 1, 3, 4, 13 şi 8 din municipiu, dar şi la Târgu Frumos se vor da testări pentru câte un post de oficiant. Mai apoi, la oficiul 11 din Alexandru cel Bun vor fi organizate testări pentru funcţiile de casier, respectiv oficiantă. În acelaşi timp, la Hârlău se va da concurs pentru un post de factor poştal, la Paşcani pentru posturile de oficiantă, dar şi factor poştal. “În ceea ce priveşte concursurile, ele vor fi organizate la nivel de oficii, dar şi pe categorii de funcţii. Testele se vor organiza la nivel naţional şi vor avea loc în perioada 28-31 august, în fiecare oficiu unde există excedent de personal. Vreau să precizez că vom face în aşa fel încât programul cu publicul să nu fie afectat deloc în intervalul în care se vor da testări”, a mai precizat Elena Bârlescu. În ceea ce îi priveşte pe cei care totuşi vor pleca din instituţie, ei vor face acest lucru prin disponibilizare colectivă, prin ordonanţa 36. Angajaţii care nu vor mai lucra la Poşta Română vor primi bani în funcţie de mai multe criterii, printre care se află şi vechimea, cu toate că avem şi salariaţi destul de tineri. Sperăm totuşi ca lucrurile să revină la normal într-o perioadă cât mai scurtă”, a conchis liderul de sindicat. Un alt aspect demn de precizat este că vreme de câteva săptămâni procesul de disponibilizare colectivă din cadrul Poştei Române a fost blocat, întrucât nu existau bani, însă recent au fost allocate 7,4 milioane de lei pentru acest lucru. 

 

 

Comentarii