Moartea conversaţiei: Un fotograf îi surprinde pe oamenii absorbiţi de smartphone-uri

marți, 21 octombrie 2014, 18:44
1 MIN

Deşi Babycakes Romero, fotograf de stradă interesat de dinamica mediului înconjurător, e conştient că tehnologia portabilă ne uşurează viaţa, spune că, tot fotografiind oameni obişnuiţi cufundaţi în micile lor ecrane de buzunar, a început să simtă o anume tristeţe care guvernează această formă de absenţă.

Iniţial, a surprins în imagini scene cu oameni preocupaţi de smartphone-uri din motive pur estetice: “exista o anume simetrie care m-a atras din punct de vedere vizual,” spune Romero. Apoi însă a început să reflecteze la felul în care obsesia noastră pentru tehnologie ne îndepărtează de semeni.

“Înainte ca telefoanele mobile să fie inventate, oamenii nu aveau de ales şi erau nevoiţi să interacţionez unii cu alţii. Acum, acest lucru nu mai e necesar, din moment ce ne putem preface că facem ceva important pe telefon, aşa că nu ne mai gândim ce să le spunem celorlalţi. Şi asta omoară conversaţia. După părerea mea, acest lucru e o suferinţă socială din ce în ce mai accentuată,” spune Romero

Mai multe imagini găseşti pe totb.ro

 

Comentarii