N

Numărul românilor acuzați de comiterea unor infracțiuni în Marea Britanie a scăzut

N

miercuri, 09 aprilie 2014, 19:48
2 MIN
 Numărul românilor acuzați de comiterea unor infracțiuni în Marea Britanie a scăzut

\N

 

În pofida previziunilor apocaliptice referitoare la un val de infracţiuni în Marea Britanie din ianuarie 2014, odată cu sosirea de imigranţi români şi bulgari, numărul arestărilor nu s-a modificat semnificativ, iar cel al inculpărilor a scăzut de la începutul acestui an, arată cifrele oferite de poliţia britanică, citate miercuri de Huffington Post în ediţia sa electronică.
În primele trei luni ale anului 2014, numărul românilor condamnaţi pentru infracţiuni în Marea Britanie a fost de 1.522, o scădere cu 15,3% faţă de 1.797 în aceeaşi perioadă a anului 2013, arată cifrele obţinute de Ambasada României la Londra.
Totodată, datele publicate pe site-ul Poliţiei Metropolitane arată că numărul românilor acuzaţi de comiterea unei infracţiuni la Londra în ianuarie anul acesta a scăzut cu 3% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.
Cifrele arată totodată că ‘proporţia infracţiunilor comise la Londra de cetăţeni români este conformă cu reprezentarea lor în rândul populaţiei, dacă nu chiar mai mică’, a declarat ambasadorul român Ion Jinga pentru The Huffington Post.
Diplomatul român a afirmat, referitor la datele oferite de poliţia britanică, că ‘trebuie de asemenea menţionat faptul că în multe cazuri românii sunt victime ale unor infracţiuni, 543 de români fiind în această situaţie în primele trei luni ale anului 2014’.
Don Flynn, directorul Migrants Rights Network, a declarat la rândul său pentru publicaţia britanică că cifrele poliţiei ‘contrazic afirmaţiile făcute în anumite publicaţii tabloide, şi anume că numărul infracţiunilor va creşte vertiginos’ din ianuarie 2014.
În pofida predicţiilor făcute de politicieni şi mass-media în Marea Britanie conform cărora alte câteva mii de est-europeni vor intra în ţară, numărul cetăţenilor români arestaţi în luna ianuarie a acestui an a crescut cu doar patru, ajungând la 563.
Cetăţenii români reţinuţi la Londra reprezintă doar 2,8% din numărul total al arestărilor făcute în capitala britanică, care este de aproximativ 20.000 pe lună. Bulgarii reprezintă doar 0,4% din acest total, cu 79 de arestări în luna ianuarie. Totodată, numărul bulgarilor acuzaţi de comiterea unor infracţiuni a scăzut cu 3,4%, în comparaţie cu luna ianuarie a anului trecut. (Agerpres)

 

Comentarii