Sus, pe cerul liniştit, trece un meteorit

Până şi asteroizii ne ocolesc!

marți, 27 ianuarie 2015, 09:45
2 MIN
 Până şi asteroizii ne ocolesc!
Luni, de ziua tov. Nicolae Ceauşescu, un asteroid de 500 de metri, 2004 BL86 (parcă ar fi lampă de televizor: fiind piatră, îl puteau numi Petrică sau Petronel!), a trecut pe lângă Pământ, la cam un milion de kilometri, de trei ori distanţa dintre Terra şi Lună. A putut fi observat cu binocluri puternice. Păreri de pe stradă, în cele ce urmează:
                                                        *         *         *
* Ninel Scrumbie, consumator, 58 de ani: "Alt asteroid? Nu se poate! E groaznic! Mă deranjează tare de tot asteroizii, că am şi eu mai mulţi, de la stat toată ziua pe scaun, la bufet, cu băieţii. Mi-am dat şi cu unguent antiasteroidal şi tot mă doare, cred că am şi oximoroni!".
* Mugurel Poşircă, ospătar, 43 de ani: "Eu deja am simţit, să mor io! Pe bune! De joi mă doare capul! Sigur e de la meteroid, că decât despre el am vorbit cu naşul, cumătrul şi cumnatul, când am băut două zile la rând! Mi-e şi greaţă, sigur a intrat în câmpul nostru gravitaţional!".
* Graţiela Lebădă, vânzătoare de borş în piaţă, 69 de ani: "Care asteroid, maică? Că 99942 Apophis, pacatili meli, va afecta Terra de-abia prin 2029, iar BL86 nu prezintă risc de coliziune, măicuţă, aşa zic cei de la Jet Propulsion Lab, din cadrul NASA, pacatili meli!".
* Patrocle Petrescu, pensionar, 98 de ani: "Ce asteroizi? S-a stricat lumea! Când eram tânăr, oamenii muncea, îşi vedea de treabă şi n-avea timp de pierdut timpul cu ochii după prostii. Noi ne uitam în sus cu mândrie, la Vostok, Soiuz, Sputnic, era şi Gagarin la plimbare cu căţeaua Laika!".
* Petronel Burete, sătean moldovean, 49 de ani: "Uăi, ăsta-i adică ca o piatră, nu? Dacă cade la noi în sat îi rău, uăi, c-a mai căzut piatra la noi, de-o fărmat bobiţăle di jin din jie şi perjăle, chiar şi pufoaica mi-o rupt-o, că dup-aia tăt anu’ următor am cumpărat di la magazin, mai mare ruşânea, uăi!".
 
Pietre Roman

Comentarii