Senatul va adopta o declaraţie privind democraţia pe 15 septembrie

luni, 07 septembrie 2015, 15:00
1 MIN
 Senatul va adopta o declaraţie privind democraţia pe 15 septembrie

Conducerea Senatului a aprobat organizarea, pe 15 septembrie, a unei şedinţe speciale dedicate Zilei Democraţiei, a precizat luni, la finalul Biroului Permanent, vicepreşedintele Ioan Chelaru.

"Am aprobat, de asemenea, şi un moment special pentru 15 septembrie, când este ziua democraţiei pentru ca în plenul Senatului să poată fi prezentată o declaraţie a Senatului pe această problemă", a declarat Ioan Chelaru.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008, data de 15 septembrie să fie sărbătorită ca Zi Internaţională a Democraţiei.

Rezoluţia prin care Organizaţia Naţiunilor Unite a hotărât ca data de 15 septembrie să fie consacrată ca Zi Internaţională a Democraţiei afirmă faptul că "deşi democraţiile sunt caracterizate de valori comune, nu există un model unic al democraţiei", potrivit site-ului Camerei Deputaţilor.

Data de 15 septembrie coincide, în mod simbolic, cu adoptarea de către Uniunea Interparlamentară, în septembrie 1997, a Declaraţiei Universale privind Democraţia.

Mediafax

 

Comentarii