Southern Rock: Sudul nu-i ca Nordul!

vineri, 24 aprilie 2015, 17:50
1 MIN

A trecut Paştele, a trecut şi Sfântul Gheorghe, în curând începe minivacanţa de 1 mai muncitoresc… Nu băgăm muzică tematică, dintr-aia, cu macarale care râd în soare: ar fi o chestie fumată şi enervantă, despre care unii încă îşi mai închipuie că e nostimă, preferăm să fim serioşi şi să mergem pe muzici la fel de serioase.

Ne uităm destul de des pe postul History, la serialul Pawn Stars (Aşii Amanetului, cum a fost tradus în limba noastră-i o comoară). Poate că ştiţi la ce ne referim şi, în cazul ăsta, poate că ştiţi / aţi remarcat / aţi reţinut şi tema muzicală. Pentru noi, reprezintă un motiv de mare satisfacţie, fiind implicată una dintre trupele noastre preferate (oricum, din Top 3), despre care am mai pomenit de multe ori:

Lynyrd Skynyrd – Winning Isn’t Everything (Pawn Stars Theme Song):

Asta ne-a dat ideea să oferim, azi, mai mult rock sudist, Southern Rock, acest admirabil (deseori) amestec bine dozat de blues, rock, country şi vechi balade, chiar gospel şi veche muzică irlandeză. Într-unele cazuri, la unii muzicieni care au încercat să aducă un suflu nou, se ghicesc şi note de jazz fusion sau hard rock şi chiar unele sonorităţi mai metalice. Aşadar, The South Will Rise Again!

The Allman Brothers Band:

Gregg Allman:

The Marshall Tucker Band:

Lynyrd Skynyrd:

38 Special:

Molly Hatchet:

Outlaws:

Blackfoot:

Black Oak Arkansas:

ZZ Top:

Georgia Satellites:

The Black Crowes:

The Fabulous Thunderbirds:

Gov’t Mule:

Derek Trucks Band:

Alabama Thunderpussy:

Southern Rock Allstars:

şi multe, multe, nenumărate altele…

 

Comentarii