Batalie pentru conducerea Petrotub

marți, 10 aprilie 2001, 23:00
2 MIN
 Batalie pentru conducerea Petrotub

Luni, 9 aprilie, membrii Consiliului de Administratie (CA) al Petrotub s-au intrunit pentru a discuta citeva din punctele de pe ordinea de zi a sedintei Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), care trebuia sa aiba loc ieri. Daca la prima ora a diminetii lucrurile pareau sa-si urmeze cursul firesc, ulterior s-a anuntat aminarea sedintei AGA de la Petrotub pina la o data care urma sa fie stabilita, pentru ca, mai apoi, sa se decida aminarea acesteia cu doar o zi. Decizia aminarii este urmare a faptului ca reprezentantul Autoritatii de Privatizare a Activelor si Participatiunilor Statului (APAPS) nu a venit la Roman, pentru a participa la sedinta. In cadrul acestei sedinte, noul reprezentant al APAPS, al carui nume nu este inca cunoscut, trebuia sa propuna cinci reprezentanti APAPS in CA al Petrotub. Neprezentarea la Roman la sedinta AGA de ieri a unei persoane din partea APAPS, care detine circa 70%, coroborata cu aminarea acestei sedinte pina la o data care trebuia stabilita ulterior denota faptul ca, la nivel inalt, inca se poarta discutii cu privire la stabilirea noii componente a CA de la Petrotub.
Pina acum, in componenta CA al Petrotub erau sapte reprezentanti:
Dorel Birsan Romano – reprezentant FPS; Andrei Dimitriu – reprezentant FPS; Valerian Anghel – reprezentant FPS; Doru Abrudan – reprezentant FPS; Viorel Cazimirovici – reprezentant FPS; Toader Dumitrache – reprezentant SIF Moldova si Radu Munteanu – reprezentant al actionarilor cuponari.
La sedinta CA de luni, fostul secretar de stat Andrei Dimitriu si-a luat ramas bun de la colegi pentru ca, dupa informatiile pe care le detine, nu va mai face parte din noua componenta a CA de la Petrotub.
"Am avut multumirea sa constat ca exercitiul anterior a fost bun, cu rezultate deosebite. Daca se analizeaza performantele economice de la Petrotub, din ultimii doi ani, se va vedea ca anul 2000 a fost cel mai bun, intr-o conjunctura deloc favorabila. Sint multumit pentru ceea ce am facut la Petrotub si la Roman. A fost o munca placuta, o experienta utila ca om public si ca specialist. Singurul regret este acela ca nu am reusit sa privatizam societatea Petrotub. Am mai fost membru in Consiliul de Administratie la BRD si Rulmentul Birlad, unde s-au facut privatizari cu rezultate deosebite. Petrotub trebuie sa se privatizeze, sa mentina ritmul performantelor si in anul 2001", a declarat presedintele Radiodifuziunii Romane, membru in CA al Petrotub, Andrei Dimitriu. (Camelia CAZONI)

Comentarii