Cu tulumba dupa ciori

joi, 05 aprilie 2001, 23:00
2 MIN
 Cu tulumba dupa ciori

Simbata, 7 aprilie va intra in istoria orasului ca o zi de cotitura in viata ciorilor Sucevei. Primaria prin Directia Domeniului Public, cu sprijinul Detasamentului de Pompieri, vor incerca in aceasta zi sa fugareasca stolurile de ciori ce si-au facut domiciliul stabil in parcul central al orasului, cel din vecinatatea Bisericii Catolice. Metoda aleasa este una blinda si numai de sperietura pentru ca, brunetele zburatoare vor fi "impuscate" cu furtunul de apa. Pompierii suceveni vor trage la tinta cu tulumba dupa cuiburile de ciori incercind sa le vindece de naravul de a-si face casa in zonele circulate ale Sucevei.
Actiunea a fost initiata ca urmare a reclamatiilor sucevenilor, ce
s-au trezit in repetate rinduri "insemnati" in crestetul capului de cite o cioara fara rusine. In aceste conditii, municipalitatea a apelat la furtunele pompierilor, care in specificul armei lor, vor iesi simbata la trageri…cu apa.
Se pare ca au si ciorile o Brigitte Bardot ce le protejeaza si militeaza pentru protectia lor pentru ca, de citiva ani, la alungarea lor se folosesc numai metode nonviolente, ca o baie anuala la furtun pentru pastrarea stralucirii penelor.
Metoda a fost incercata si in anii precedenti, dar cu un succes indoielnic. Munca pompierilor este de lunga durata si cu un travaliu intens. Anul trecut, de exemplu o actiune similara in parcul din Gara Itcani a durat o zi intreaga cu un rezultat "notabil" de doua cuiburi nimerite. S-au suit ascutatori, pompierii cu cangile in copaci sa traga cuiburile jos, dar acestea s-au dovedit instalate mult prea sus. Practic intreaga operatiune a epuizat complet potentialul fizic al soldatilor cu tulumba si pe al angajatilor Domeniului Public al Primariei Suceava, iar rezultatul a fost ca la citeva saptamini, ciorile s-au asezat din nou apatice pe crengile copacilor din parc.
Specialistii sint de parere ca tot vinatorii ar veni de hac cuiburilor de ciori. O chichita ce tine de ce s-ar putea numi "psihologia ciorilor" spune ca vreo doua inaripate tuciurii moarte, legate de crengile copacilor, le fac pe doritoarele de cuiburi noi sa-si schimbe intentiile si in acest fel, parcurile scapa de chiriasii nedoriti dintre ramuri. (Daniela BEALE)

Comentarii