„Scene din viata cotidiana cu un schelet pe fundal“, vineri la Ateneul Tatarasi

marți, 12 iunie 2007, 19:57
2 MIN
 „Scene din viata cotidiana cu un schelet pe fundal“, vineri la Ateneul Tatarasi
Alta iubire

„Vis african", „Prajiturele dulci", „Carucior full-options", „Calatorie italiana", „Camera amintirilor", „Inevitabila ordine a lucrurilor", „Dans la mansarda", „Cele Trei Gratii" sint doar o parte dintre lucrarile ce fac parte din expozitia „Scene din viata cotidiana cu un schelet pe fundal", semnata de artistul polonez Stanislaw Witkowski.

Expozitia, care va fi deschisa publicului pina pe 31 iunie, iese din tipare tocmai prin faptul ca accentul cade pe contrastul dintre moarte si lumea celor vii. Dualitatea materie-spirit este pionul in jurul caruia gama coloristica penduleaza, moartea nu este reinterpretata de artist intr-o maniera grotesca, ci este mai degraba imblinzita. Artistul nu ne va ameninta cu moartea, ci ne va demonstra prin lucrarile sale ca aceasta trece cu succes drept un personaj cotidian.

Stanislaw Witkowski, care expune pentru prima data la Iasi, este un artist complet. A absolvit Facultatea de Arte Plastice din Gdansk, este cercetator la Academia de Arte Frumoase din localitatea respectiva, scenograf si managerul unei agentii de publicitate. A colaborat cu Teatr Miejski din Gdynia, Teatrul de Expresie al lui Wojciech Misiuro si cu Teatrul „Wybrzeze" din Gdansk, realizind afise de teatru.

Insa, pe linga acestea artistul are in palmares si grafica copertilor citorva zeci de carti, este laureat a numeroase distinctii. Expozitia sa de la Iasi ar fi a XXV-a, artistul polonez participind si la alte 41 de expozitii de grup in diferite tari de pe glob, printre care Franta, Germania, Bulgaria, Cehia.

Comentarii