Paleologu despre Miscarea Populara: Unii initiati au avut o viziune, noi asteptam sa vina cu tablele

joi, 23 februarie 2012, 12:21
4 MIN
 Paleologu despre Miscarea Populara: Unii initiati au avut o viziune, noi asteptam sa vina cu tablele

"In legatura cu Miscarea Populara, imi vine in minte un aforism a lui La Rochefoucauld, si anume: «Iubirea adevarata este ca aparitia fantomelor, toata lumea vorbeste de ele, putini le-au vazut»", a spus Paleologu.

El a aratat ca sunt "unii initiati din partid care au avut o viziune" in privinta Miscarii Populare.

"Noi asteptam la poalele muntelui sa vina marii initiati cu tablele legii", a adaugat Theodor Paleologu.

In legatura cu partidele care ar putea sa compuna Miscarea Populara, liderul PDL a spus ca "s-ar parea ca initiatii gandesc Miscarea Populara ca pe un agregator de grupuscule".

Intrebat daca UNPR ar putea face parte din Miscarea Populara, Paleologu a raspuns: "Cu UNPR nu mai este Miscare Populara, este altceva".

Prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde a declarat, pentru "Gandul", ca, in opinia sa, "in martie, Miscarea Populara va deveni realitate ca alianta electorala".

"In opinia mea, in martie, Miscarea Populara va deveni realitate ca alianta electorala", a spus Frunzaverde.

In viitoarea alianta s-ar regasi alaturi de PDL, PNTCD, partid facand parte din aceeasi familie europeana – PPE, ecologistii, dar si UNPR, potrivit unor surse democrat-liberale.

Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu a declarat, pentru "Gandul", ca au existat discutii cu pedelistii condusi de Emil Boc pe aceasta tema, insa negocierile nu s-au finalizat.

"Am avut o intalnire, dar negocierile nu s-au finalizat. Nu se pune problema unei fuziuni, ci a unei aliante electorale, posibil chiar a unei aliante politice", a declarat Pavelescu.

Miscarea Populara pe care PDL intentioneaza sa o creeze ar putea cuprinde partide precum PNTCD si ecologistii, iar sigla si culoarea acestei miscari ar putea fi inima si, respectiv, verde sau albastru, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Democrat-liberalii considera ca sunt compatibili cu PNTCD si cu ecologistii pentru a forma Miscarea Populara, avand in vedere ca PNTCD este membru PPE, ca si PDL, iar componenta de mediu pe care o aduc ecologistii este importanta, au precizat sursele citate.

Potrivit surselor MEDIAFAX, unii democrat-liberali ar considera oportuna cooptarea in Miscarea Populara a UNPR, insa altii sunt de parere ca, din punct de vedere doctrinar, in acest moment, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii doresc crearea Miscarii Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL, care este de stanga. In acest sens, conducerea PDL a lansat organizatiilor locale un sondaj privind modul in care ar reactiona electoratul la schimbarea siglei si culorii partidului, fara sa dea o varianta.

Daca se va face aceasta alianta, vor fi schimbate sigla si culoarea pe care o au PDL acum, una dintre variante pentru sigla fiind "inima", simbolul PPE. Pentru culoarea acestei aliante se ia in calcul verde sau/si albastru, au mai spus sursele citate.

De altfel, culorile verde si albastru au fost folosite de Organizatia de Tineret a PDL, la Scoala de vara pe care au organizat-o tinerii democrat-liberali anul trecut, sub sloganul "Smart&Right".

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, marti seara, intr-o emisiune la TVR Info, ca arhitectura Miscarii Populare va fi definita dupa alegerile locale, "cand fiecare partid va deconta un anumit rezultat".

El a sustinut ca Miscarea Populara este "o necesitate tactica pentru ca dreapta romaneasca, divizata pana acum in fel si chip, ramane izolata in fata unei aliante precum USL-ul, care, in ciuda lipsei de alternativa practica la guvernarea Boc si astazi la guvernarea Ungureanu, este formata din nu mai putin de trei partide care s-au coalizat".

"Deci este nevoie, pentru un echilibru al scenei politice, de o contrapondere", a spus Baconschi.

Miscarea Populara nu poate fi alcatuita decat de la premisa ca trebuie sa fie de dreapta, sustine si europarlamentarul PDL Cristian Preda, precizand ca vor putea intra in sustinerea unei noi guvernari toti adversarii stangii, inclusiv liberalii care nu se recunosc in compania lui Victor Ponta.

Vor putea intra in sustinerea unei noi guvernari toti adversarii stangii. Inclusiv penelistii care nu se recunosc in compania lui Victor Ponta! Invers, nu se vor putea regasi in majoritatea viitoare cei care vor trisa, sustinand ca un partid de dreapta poate fi adapostit intr-o alianta de stanga sau ca un partid de stanga are loc intr-o majoritate de dreapta. Epoca improvizatiilor de acest fel ar trebui sa se incheie. Problema politica nr. 1 din acest an e sustinerea – inainte, dar si dupa alegeri – a unei guvernari coerente. Nu e simplu, dar nici imposibil ca PDL sa ramana actorul politic cheie", scrie Preda pe blogul sau.

Despre infiintarea Miscarii Populare, in jurul PDL, s-a vorbit si in 2011 in mediul politic. Aceasta constructie ar fi trebuit sa dea o noua imagine, mai curata, democrat-liberalilor. Presedintele a rugat-o pe fiica sa, Ioana Basescu, sa inregistreze in luna aprilie marca "Miscarea Populara" la OSIM, spunand ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante. (Mediafax)

Comentarii