Cum tratam polipii: ii scoatem sau ii pastram?

vineri, 01 decembrie 2006, 16:28
2 MIN
 Cum tratam polipii: ii scoatem sau ii pastram?

Tratamentele naturiste pentru tratamentul polipilor dureaza ceva mai mult timp, insa se merita incercate inainte de a merge la chirurgie. In primul rind, inainte de a alege un tratament sau altul la un specialist, trebuie vazut daca pacien-tul nu sufera de rinita alergica, alergie la praf, polen etc.

In cazul acesta, tratamentul este de alt tip. De tratamentul polipilor ne ocupam la fel ca si cum am trata o raceala cronica, fiind de multe ori un efect – ecou al acesteia. In primul rind, eliminam pentru o perioada alimentele care produc mucus (lapte de vaca, smintina, unt, brinza, alune prajite, portocale – nu mai mult de una pe  saptamina, banane, zahar). In loc de lapte se poate consuma lapte de soia, dar de obicei dupa citeva zile fara lactate efectele se vad.

Tratamentul naturist are efectul de a accelera efectul bolii, deci trebuie perseverat pentru obtinerea de rezultate. Pentru vindecarea racelii ascunse, vara este anotimpul ideal, pentru ca ofera sansa de cura heliomarina, miere, fructe si legume proaspete si de a sta la umbra unui nuc infrunzit. De ce la umbra unui nuc? Pentru ca nucii emana iod, ca un dus subtil, pe care il simtim atunci cind stam sub ei.

Plantele medicinale care ajuta sint cele pe care le folosim la raceala: musetel, arnica, urzica, menta, sovirf, patlagina in ceai indulcit cu miere. Se pot face si inhalatii cind preparam ceaiul, inspirind aburii calzi – nu foarte fierbinti. Bunica mai facea ceva interesant. Punea niste malai pe o plita sau tigaie incinsa si ne punea sa inhalam fumul de malai ars.

Senzatia era oribila, incepeam sa lacrimam si sa tusim prin toata casa, dar si nasul isi dadea drumul daca il aveam infundat. De mare ajutor este masajul, pentru aportul de energie pe care corpul il primeste prin mina parintilor.

Pentru a imbunatati circulatia energiei in vegetatiile adenoide se maseaza zilnic cu ulei caldut nasul cu degetul mare si aratator. Initial va exista o senzatie de respiratie greoaie care se va ameliora. Masajul acesta se face timp de aproximativ trei minute, sau de circa 50 de ori. In continuare, se maseaza bratul de la degetul mare pina la cot, timp de aproximativ trei minute la fiecare mina. Masajul se incheie cu masajul picioarelor, insistind usor in punctele din talpa unde pacientul acuza durere.

 

Comentarii