Ingredinetele bucatariei “Soarelui Rasare”: algele marine

vineri, 31 august 2007, 20:17
1 MIN
 Ingredinetele bucatariei “Soarelui Rasare”: algele marine

Algele, foarte consumate de chinezi, japonezi, hawaieni, nordici, sint usor de gasit in magazinele noastre specilaizate si chiar in supermarket-urile. Sint uscate, bune pentru preparatele culinare iar in farmacii se gasesc sub forma de capsule sau comprimate.

La restaurantele chinezesti insa ele pot fi consumate sub forma de salate. Japonezii cultiva alge pe care le folosesc la pregatirea supelor si al prajiturilor. Algele contin o bogatie de minerale si metaloizi: iod, magneziu, potasiu, calciu, fier, aluminiu, mangan, fosfor, sulf, cupru, nichel, zinc, strontiu, siliciu.

De asemenea sint bogate in vitamine A, B, C, D1, D2, E, F, K PP si aminoacizi si substante antibiotice. Datorita continutului algele stimuleaza sistemul imunitar, sistemul circulator, au efecte antireumatismal, antiinfectios, tonifica glandele endocrine, combat obezitatea, incetinesc procesul de imbatrinire actionind la nivel celular, stimuleaza refacerea tesutului osos in cazul fracturilor.

In afara de folosire alor pe cale digestiva, indiferent de forma de preparare culinara sau medicamentoasa, pot fi indicate in bai, asociind algelor si complexe de uleiuri esentiale.

Datorita puterii de patrundere prin piele, a uleiurilor aromatice si a difuzarii lor rapide in organism, esentele sint folosite pentru a grabi efectele benefice ale bailor cu alge.

Comentarii