Orez cu peste si tofu

Subtitlu

vineri, 21 decembrie 2007, 19:44
1 MIN
 Orez cu peste si tofu

Pentru a pregati o mincare excelenta nu aveti nevoie de foarte mult timp. In 30 de minute este gata. Ingrediente pentru 4 portii:

200 g orez cu bobul rotund; o cutie conserva de peste ton in ulei; 2 cepe potrivit de mari; 2 catei de usturoi; 200 ml vin alb; 1 lingurita de cimbru; 750 ml supa de legume; 100 g brinza tofu afumata.

Ceapa taiata si usturoiul zdrobit in vinul alb se fierb 10 minute pina cind se inmoaie. Se adauga cimbrul si orezul continuind sa amestecam bine. Supa se incalzeste intr-unvas separat apoi se adauga cu un polonoic de supa in vasul cu orez, tinindu-l pe foc si invirtind incontinuu pina se absoarbe tot lichidul. Apoi se mai adauga inca un polonic de supa pina la terminarea intregii cantitati. Se adauga pestele din conserva si apoi se portioneaza in patru farfurii. Intr-o tigaie se incinge ulei si se pun rondele de ceapa care se prajesc foarte putin. Se scot si se pun opeste orezul portionat in farfurii. Deasupra se rade brinza tofu afumata.

Comentarii