Adio, grupa de elita!

duminică, 04 februarie 2007, 22:11
2 MIN
 Adio, grupa de elita!

Penicilina: Mutascu, Rusu, Ivanof, Ionescu, Diaconita, Popa, Citcoan (libero) / Lupu, Melinte. Antrenor: Ecaterina Covaliciuc.
Unic: Savocikina, Nedelcu, Encica, Zaharia, Sobo, Signeanu, Mastahac (libero) / Chivorchian. Antrenor:  Aurel Cazacu.
La ora 9,35, o multime de ieseni negociau cu fortele de ordine intrarea in sala la intilnirea de volei pe care o consideram (iertati-ne!) "meciul anului". Jandarmii, mai intransigenti ca niciodata, nu lasau nici musca sa treaca. "Nu mai sint locuri". La ora 9,55, in sala a patruns fara probleme un grup de vreo 30 de suporteri nemteni, care, in decursul jocului, au anihilat complet pe cei 5-6 copii inzestrati cu tobe, care constituiau "galeria Penicilinei". Astfel incit, Sala Penicilina semana mai mult a "Groapa lui Ouatu", daca pastram proportiile in privinta fief-ului echipei pastorite de numitul sponsor al echipei din Piatra Neamt. O singura diferenta: in ultimii ani, iesencele au pierdut la Piatra cu 1-3. Acum a fost 0-3, intr-o ora si trei minute de joc, iar cei care au vazut si meciul din decembrie cu Stiinta Bacau (3-2) se frecau la ochi. Penicilina, de nerecunoscut, a avut onoarea de a deschide scorul in primele doua seturi si de a conduce cu 3-2 si 4-3 in setul secund. Atit! In rest, un joc la discretia nemtencelor si sa ne ierte Dumnezeu daca spunem ca echipa care a batut "galaxia" lui Florin Grapa n-ar fi putut inregistra "-14, -11, -19" chiar in fata nationalei Braziliei. Fireste, prin sala au inceput sa susure suspiciunile, desi scorul sever tinde sa le elimine.
Atunci, care ar fi explicatia? Penicilina de acum nu mai este cea de luna trecuta. Absenta Cristinei Androhovici poate fi una dintre cauze, dar nu singura. Cert este ca daca Penicilina din ianuarie a fost la un pas de infringere in fata ultimei clasate (Volei 2004 Constanta), un esec la un asemenea scor in fata Unicului (echipa calificata in sferturile CEV) nu este o surpriza. Penicilina din decembrie? Un vis frumos si atit. Apropo, mai dorim performanta in voleiul feminin iesean? Sau ne transformam intr-un fel de Gloria Bistrita?

Comentarii