Federatia ne lucreaza cu Sisu

vineri, 20 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Federatia ne lucreaza cu Sisu

"Staff-ul meu mi-a spus ca sansele noastre in meciul cu Steaua sint intre 50 si 60% Eu sint mai optimist si consider ca sansele rugbistilor ieseni sint mai mari. Din aceasta cauza am marit si prima de joc pentru victorie, intrucit cred intr-un rezultat bun. Conditiile fiind asigurate, doresc ca rugbistii ce reprezinta Romtelecom sa se bata pentru victorie, insa nu ma supar daca pierd in urma unui joc in care au dat tot ce pot ", spune Alexandru Gagea , director Romtelecom, societate ce sponsorizeaza echipa de rugby ieseana. Formatie care astazi, in primul meci din play-off-ul Ligii Nationale, pe stadionul din Ghencea, urmeaza sa intilneasca Steaua, campioana en-titre. Din pacate, problemele de lot nu sint deloc incurajatoare si nu exista vreun rugbist iesean care sa nu se resimta dupa turul de forta din confruntarea cu universitarii clujeni. Exemplul cel mai elocvent extrema Ursu , a carui accidentare este mai grava decit s-a crezut la inceput. " A cautat-o parca cu luminarea ", aprecia Emil Crisan imediat dupa accidentarea ieseanului, atunci cind Ursu s-a indreptat "sinucigas" direct intr-un adversar, desi avea doua posibilitati sa termine faza in mod fericit: sa paseze coechipierului cu care scapase doi contra unu spre buturi, ori sa evite adversarul si sa se indrepte singur spre terenul de tinta advers. " A ales varianta cea mai paguboasa, pentru care acum plateste ", concluzioneaza Emil Crisan, cel care acum citeva zile a fost desemnat vicepresedinte al Consiliului de Administratie la Poli-Agro Romtelecom.
Pentru dificila confruntare cu Steaua, elevii cuplului Verives – Iftenie au plecat cu autocarul in cursul zilei de ieri spre Bucuresti, urmind sa fie cazati la caminul-hotel al Scolii Sportive nr.2, acolo unde iesenii vor servi si masa. Baza sportiva este locul de cantonament al numeroaselor loturi olimpice, asa ca nu exista nici un fel de temeri asupra faptului ca iesenii nu se vor simti bine acolo. Meciul urmeaza sa se dispute pe terenul de rugby din Ghencea, ora de incepere fiind 10, cea oficiala. " Tintim victoria, indiferent de adversarul pe care-l intilnim. Prima de joc este mai substantiala decit de obicei, normal in conditiile in care partenera este campioana Ligii Nationale ", specifica Victor Codreanu , cel care acum are rolul de a tine legatura intre sponsor si echipa. Arbitrul intilnirii este Nicolae Sisu , din Bucuresti, o cunostinta mai veche a iesenilor, el oficiind acum citeva saptamini, pe stadionul Nena, partida in care Poli-Agro Romtelecom a ridiculizat prin scor "cincisprezecele" timisorean.
Dupa meciul cu Steaua, iesenii vor pleca direct spre casa, timpul fiind cel mai de temut adversar al elevilor lui Constantin Verives. Perioada de refacere este scurtata de o actiune inoportuna din punct de vedere a programarii, Federatia Romana de Rugby tinind mortis ca miercuri, la Bucuresti, selectionatele Moldovei si Dobrogei sa-si masoare fortele in Cupa Comitetelor Regionale, actiune in care sint angrenati si unsprezece rugbisti ieseni. La distanta de numai trei zile urmeaza un alt meci de infarct, simbata urmind sa vina la Iasi vicecampioana Dinamo Bucuresti, o echipa ce nu mai are nevoie de recomandari. Si asta in conditiile in care exista deja 4 accidentati, iar meciurile ce urmeaza, prin dramatismul si tensiunea lor, pot decima toata echipa. " Chiar si indisponibili, cei accidentati vor fi prezenti la trialul de la Bucuresti. Vor prezenta hirtiile prin care medicul certifica faptul ca nu sint apti de joc, pentru a nu exista nici un fel de dubiu asupra corectitudinei noastre ", isi ia toate masurile de siguranta Victor Codreanu, atentionat de faptul ca Enciu Stoica , presedintele Comisiei Centrale de Arbitri este si vicepresedinte al clubului Dinamo. Si cind te frigi cu ciorba, sufli si in iaurt. ( Leonard CANANAU )

Comentarii