Iesenii sint tari in muschi

marți, 22 aprilie 2003, 23:00
2 MIN
 Iesenii sint tari in muschi

Cu toate ca practica culturismul la CFR Iasi doar de jumatate de an, Ovidiu Gabriel Oprea, in virsta de 17 ani, s-a impus cu autoritate la Campionatul National de culturism, desfasurat in perioada 18-19 aprilie, la Baia Mare. Initial, Ovidiu Gabriel Oprea a facut atletism la LPS Iasi, insa prof. Laurentiu Andone l-a indrumat spre culturism, unde a incaput pe mina lui Gheorghe Hreapca, sub indrumarea caruia a devenit campion national la juniori II, categoria ^70 kg.
La aceeasi competitie, dar la categoria open, Oana Teaca s-a clasat pe locul secund, fiind devansata doar de Iulia Simion, medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale din Portugalia, desfasurate in decembrie 2002. „In aprecierea arbitrilor a contat mai mult palmaresul adversarei si nu forma de moment, Oana Teaca fiind mult mai definita la aceasta competitie, cu o calitate musculara superioara”, afirma antrenorul ei, Gheorghe Hreapca, surprins de faptul ca nici un oficial din zona Moldovei nu a arbitrat la Baia Mare.
CFR Iasi a punctat si prin Ionel Marcu, pregatit de Florin Vezeteu, care a cucerit bronzul la juniori I, cat. ^80 kg. De altfel, Ionel Marcu este un obisnuit al podiumului, fiind vicecampion national in 2001 si medaliat cu bronz in 2002.
Asa cum ne-a obisnuit, Petru Ciorba si-a mai adaugat un titlu national in palmares, cistigind master-ul in intrecerea celor peste 40 de ani, la cat. ^80 kg, printre invinsii ieseanului fiind Florin Uceanu, multiplu campion national si balcanic. „Vreau sa multumesc managerilor salii de forta Infosport, Cezar Petrescu si Lucian Mateciuc, care ne-au oferit conditii foarte bune de pregatire”, a subliniat antrenorul Gheorghe Hreapca.
La Baia Mare, Iasul a mai optinut un titlu national la juniori I, cat. 65 kg, prin Adrian Radoi, de la CSM Iasi, o medalie de bronz cistigind si culturistii de la CS Nicolina. (Leonard CANANAU)

Comentarii