60% din profesorii români, vaccinați anti-Covid. Peste Serbia și Bulgaria, sub Italia și Spania

joi, 19 august 2021, 12:17
1 MIN
 60% din profesorii români, vaccinați anti-Covid. Peste Serbia și Bulgaria, sub Italia și Spania

Statele din Occident au depășit România în ceea ce privește procentul de profesorilor vaccinați anti-COVID. Ne putem compara cu vecinii din Balcani.

„Copiii rămân, așa cum s-a întâmplat de-a lungul pandemiei, cu un risc mult mai mic de a se îmbolnăvi grav de pe urma infectării cu coronavirus, mai ales în comparație cu adulții vaccinați. Dar, creșterea recentă a infectărilor în rândul celor mai tineri ne aduce aminte de vorba conform căreia un risc mai mic nu înseamnă că nu există niciun risc.

Având atât de mulți copii nevaccinați și o tulpină a virusului mai agresivă, trebuie să ne fie clar că Delta reprezintă un pericol mai mare pentru toată lumea. Ceea ce înseamnă că reprezintă un pericol mai grav și pentru copii”, scrie The Atlantic care crede că Delta este „o veste proastă pentru copii”.

Copiii (în special cei sub 12 ani pentru care nu există vaccin aprobat) pot fi protejați prin vaccinarea celor care îi înconjoară. Iar profesorii sunt printre cei mai apropiați de copii.

Recent, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că „avem profesori vaccinaţi în proporţie de peste 60%, mai mult decât dublu faţă de media naţională”.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii