Amintiri cu Culio şi Totti

joi, 05 noiembrie 2020, 02:43
2 MIN
 Amintiri cu Culio şi Totti

 

Astăzi, de la ora 19:55, AS Roma – CFR Cluj în runda a III-a din Liga Europa, grupa A, meci transmis de Look Plus, Digi Sport şi Telekom Sport

Pentru a treia oară, CFR Cluj dă cu crucea peste legiunea romană, una dintre protagonistele eterne ale Seriei A. În 2008, CFR a reuşit marea victoria pe „Olimpico” în grupele Ligii Campionilor (O, tempora!). O victorie cu 2-1 la Roma, cu un antrenor italian pe banca românilor (Maurizio Trombetta) şi cu un jucător în stare de graţie, Juan Emanuel Culio, autorul celor două goluri clujene. La Roma juca legendarul Francesco Totti, Julio Batista, Risse, Montella şi… fundaşul Panucci, cel care a deschis scorul. Roma a câştigat cu 3-1 în Gruia şi s-a întâlnit din nou cu CFR, scoruri 2-1, 1-1, tot într-o grupă de UCL. Anterior, Roma a eliminat Steaua (1-0, 0-0) din Cupa Cupelor, în 1984 şi în 2016 a jucat în grupele Ligii Europa cu Astra: 4-0 la Roma şi 0-0 la Giurgiu, dar acea remiză albă a însemnat calificarea astralilor lui Şumudică în primăvara europeană.

Roma de astăzi ocupă locul opt în serie A, cu multe remize şi un singur eşec 0-4 la Verona chiar în prima etapă. Obiectivul antrenorului portughez Paulo Fonseca este accesul în Liga Campionilor 2021-22, deci ochii pe campionat şi mai puţin pe Liga Europa. Aşa că Fonseca rulează multe rezerve în meciurile din această grupă, unde are patru puncte, la fel ca şi CFR. Cert este că Smalling şi talentatul atacant Pedro nu vor fi folosiţi (nu mai vorbim de Dzeko), iar Jesus, Fazio şi (posibil) Mhitarian ar putea sta pe bancă.

Problema lui Dan Petrescu este defensiva. După ce adrenalina de duminică seara s-a mai potolit, „Bursucul” a realizat că are probleme mari în zonă: Vinicius şi Cestor sunt accidentaţi, iar Burcă s-a infectat cu virusul, astfel că trebuie să recurgă la improvizaţii, fie cu Manea în centru, fie cu Hoban retras.
Tot astăzi, va avea loc la Berna meciul Young Boys – ŢSKA Sofia. CFR Cluj este lider cu 4 puncte (3-1), urmată de Roma 4 p (2-1), Young Boys 1 p (2-3) şi ŢSKA 1 p (0-2).

Echipele probabile

Roma: P.Lopez – Karsdorp, B.Peres,Ibanez, Spinazzola – Kumbulla, Mhitarian, Crisante, Villar – Mayoral, C.Perez.

CFR: Bălgrădean – Susic, Hoban, Ciobotariu, Camora – Chipciu, Djokovic, Păun – Deac, Rondon Debeljuh

Arbitru: Matej Jug (Slovenia)

 

 

Comentarii