Andrei Cristea a fost providenţial

luni, 04 decembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Andrei Cristea a fost providenţial

CSM Poli – Astra Giurgiu 1-0 (0-0), în etapa a XX-a a Ligii I de fotbal. Iaşul a câştigat meritat un meci sărac în faze de poartă. Tactica lui Stoican s-a dovedit a fi câştigătoare, Andrei Cristea marcând la cinci minute după ce a fost introdus

CSM: Koşelev – Sin, Frăsinescu, Jagodinskis, Bădic – Mihalache, Pedro – Ştefănescu (’63 – Cristea), Platini (’63 – Cissé), Panţîru – Jo (’88 – Bosoi). Antrenor: Flavius Stoican.

Astra: Lazar – Belu, Polczak (’71 – Moise), Bejan, Stan – Mrzjlak (’75 – Le Tallec), Dandea, Seto – Ioniţă (’64 – Nyuiadzi), Abang, Balaure. Antrenor: Edward Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Pedro (’12), Mihalache (’65), Frăsinescu (’72), Jo (’76), Panţîru (’90) – Polczak (’45), Dandea (’90).

Arbitri: Cătălin Popa; Vladimir Urzică, Marius Nicoară.

1-0, min. 68: Pedro a centrat dintr-o lovitură liberă din lateral dreapta, la bara a doua, Cristea a profitat de o fază confuză şi a înscris cu stângul, din careul mic.

Prima repriză a fost perfectă pentru ziarele tipărite aflate în criză de spaţiu, nicio fază nemeritând a fi consemnată mai bine de jumătate de oră! Finalul actului întâi i-a mai încălzit cât de cât pe cei câteva sute de spectatori prezenţi în Copou: Polczak (’39) a şutat aiurea dintr-o poziţie bună, iar Jo (’43) a şutat în plasa laterală dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri.

Repriza a doua a avut o uşoară creştere a ritmului, dar a rămas zgârcită în ceea ce priveşte fazele de poartă. Balaure (’47) a trimis pe lângă poartă, iar Lazar s-a bâlbâit după un “cap” uşor a lui Jagodinskis (’60), scăpând mingea în bară.

A fost nevoie de introducerea lui Cristea pentru ca dominarea gazdelor să fie concretizată, atacantul format la Bacău demonstrând la numai cinci minute după intrarea de pe teren că are instinctul de golgeter la fel de proaspăt şi la 33 de ani.

Peste cinci minute, Cissé a avut posibilitatea de a închide meciul, însă vârful din Guineea a şutat modest din poziţie ideală, Dandea respingând lejer. Finalul a fost tăcut, niciuna din echipe nemaifiind periculoasă.  CSM a câştigat meritat şi, ajunsă la patru puncte de play-off, continuă să spere în atingerea obiectivului.

Primă de 600 de euro pentru băieţi

În condiţiile în care Cristea a fost rezervă, căpitanul gazdelor a fost Frăsinescu. ^ Fotbaliştii de la CSM Poli vor încasa, fiecare, câte 600 de euro pentru succesul de aseară. Pe lângă bonusul financiar, fotbaliştii ieşeni vor fi “recompensaţi” astăzi şi cu o zi liberă. ^ Flavius Stoican a revenit pe banca tehnică după cea de-a treia suspendare din acest campionat. Tehnicianul a avut un comportament decent pe tot parcursul meciului. ^ Căpitanul oaspeţilor, Alexandru Stan, a declarat la final că lovitura liberă în urma căreia s-a marcat a fost uşor acordată şi că ar fi fost ofsaid la gol. ^ După meci, Ioniţă a intrat într-un conflict verbal cu un spectator despre care giurgiuveanul a spus că purta însemnele FCSB. “Dacă eşti din Iaşi, vii şi susţii echipa oraşului tău, nu Steaua!” a punctat fotbalistul. ^ Rezerve neutilizate la gazde au fost tinerii Târnovanu, Danale şi Chelaru precum şi basarabeanul Spătaru.

Declaraţiile tehnicienilor

Flavius Stoican: “Mă bucură jocul lui Mihalache, care a fost imperial, pe un post pe care nu e obişnuit. În plus, Andrei Cristea a înţeles cum am gândit jocul, cu răbdare în prima parte şi forţarea atacului pe final. A intrat şi a marcat. Continuăm să credem în play-off, mergem la victorie şi în ultimele două meciuri din acest an. Aşa cum am promis, nu comentez arbitrajul”.

Edward Iordănescu: “Nu au fost ocazii clare. Am cerut să nu oferim momente fixe de joc, pentru că un meci pe un asemenea teren s-ar putea decide în astfel de momente, am plătit preţ naivităţilor. Faptul că am avut două zile mai puţin de odihnă, că am jucat 120 de minute în Cupă, că a fost consumul ridicat de la meciul cu FCSB s-a simţit. Inconstanţa ne poate face să avem probleme”.

Comentarii