Asistenţii maternali care au chinuit îngrozitor o fetiţă de 9 ani au fost trimişi în judecată

joi, 31 martie 2022, 14:54
2 MIN
 Asistenţii maternali care au chinuit îngrozitor o fetiţă de 9 ani au fost trimişi în judecată

Joi, 31 martie 2022, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a doi inculpaţi, soţ şi soţie, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

OBIECTIV de Suceava a relatat pe larg, anul trecut, despre chinurile pe care micuţa Maria, o fetiţă abandonată de părinţi şi dată apoi în plasament unei familii din Burdujeni, a fost nevoită se le îndure în noua sa ”casă”.

Conform procurorilor suceveni, în luna ianuarie 2019, s-a dispus prin hotărâre judecătorească luarea măsurii de plasament la familia inculpaţilor, care sunt soţi, a unei fetiţe în vârstă de 9 ani şi trei luni la acea dată.

După ce fata a fost luată în plasament, inculpaţii au început să exercite în mod repetat acte de violenţă asupra acesteia, aplicându-i lovituri cu palma, piciorul, cureaua, coada de la mătură, papuci ori au tras-o de păr şi de urechi.

Ca urmare a timpului scurs de la data la care au început să exercite actele de violenţă până la descoperirea acestora, nu a putut fi individualizată în timp fiecare faptă, însă s-a stabilit că acestea au fost comise cu o frecvenţă de 2 – 3 ori pe săptămână, atât de către bărbat, cât şi de femeie, iar când era agresată de unul dintre aceştia, celălalt inculpat asista sau nu lua nici o măsură, această atitudine pasivă având conotaţia unei complicităţi morale.

Cei doi soţi au mai supus-o pe fetiţă şi la alte măsuri şi tratamente care i-au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală. Astfel, acesteia nu i se permitea accesul în locuinţă sau să iasă la joacă cu alţi copii pentru că îi dădeau aproape zilnic sarcini gospodăreşti, respectiv să gătească, să facă menajul casei şi să cureţe toate articolele de încălţăminte ale sale şi ale inculpaţilor, când aceştia aruncau toată încălţămintea din dulapul în care se afla, pentru a fi curăţată de persoana vătămată. Aceste activităţi, prin natura şi frecvenţa lor, depăşeau cu mult ceea ce ar putea să însemne o responsabilizare sau o educaţie în ceea ce priveşte întreţinerea minorei, căreia cei doi inculpaţi îi adresau frecvent cuvinte jignitoare şi insulte.

Citiţi materialul integral pe obiectivdesuceava.ro

Comentarii