Atenţionare gravă de la Comisia Europeană. Se suspendă fondurile europene?

miercuri, 22 noiembrie 2017, 11:33
1 MIN
 Atenţionare gravă de la Comisia Europeană. Se suspendă fondurile europene?

Comisia Europeana urmeaza sa-si elaboreze, in lunile  urmatoare avizul final privind conditionalitatile ex-ante pe care Romania trebuie sa le indeplineasca, iar in functie de situatia acestora executivul comunitar va putea fie sa declare obligatiile tarii indeplinite, fie sa se intrepte spre suspendarea fondurilor europene – a declarat, marti, pentru HotNews, institutia de la Bruxelles.

In septembrie 2017, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, atragea atentia ca Romania mai avea de indeplinit 5 conditionalitati ex-ante restante, pentru absorbsia fondurilor europee 2014-2020, in lipsa carora tara risca sa se aleaga cu suspendarea fondurilor europene.

"Romania a indeplinit 17 dintre aceste conditionalitati ex-ante, dar mai raman cinci conditionalitati restante, despre care am vorbit saptamana trecuta in cadrul intalnirilor mele cu Guvernul Romaniei si cu ministrii de resport. E vorba de transport, conditionalitati pe transport rutier, feroviar, achizitii publice. Si aici este, intr-adevar, o mare problema pentru dumneavoastra, stiti foarte bine ca achizitiile publice afecteaza pe orizontala toate proiectele. Infrastructura in inovare si cercetare – suntem pe punctul de a ridica aceasta conditionalitate ex-ante. In domeniul deseurilor ramane o problema majora si a administratiei publice", a precizat in septembrie comisarul European, citat de RFI.

Acum, HotNews.ro a intrebat oficial Comisia Europeana care este stadiul actual al siuatiei privind riscul de suspendare a banilor europeni petru Romania.

Mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii