Atenţiune: Putin a extins operaţiunea specială şi spre palatul cel roznovan de la Iaşi! Ţintă: taman premarele

sâmbătă, 24 iunie 2023, 01:50
4 MIN
 Atenţiune: Putin a extins operaţiunea specială şi spre palatul cel roznovan de la Iaşi! Ţintă: taman premarele

Ehehei, dragi telespectatori, apăi dacă tot e uichend azi, haideţi să râdem olecuţă şi cu nea Mihăiţă de la sculăria cea roznovană din Centru, căci parcă prea s-a dat în stambă zilele astea. 

Ba chiar ne-a amintit olecuţă incluziv de Ceaşcă şi Ileana lui, când pe ultima lor sută de stat la putere au invocat că vin peste ei agenturili. Cam aşa a făcut zilele astea şi nea Mihăiţă, în scandalul banilor plătiţi pentru validarea şi licenţierea Campionatului Mondial de Esports de la Iaşi, adică aproape un milion de euro: a dat vina pe agenturili de la Moscova. O fi oare ăsta vreun semn, ca la Ceaşcă şi Ileana, că se-apropie sorocu’?

În fine, haideţi să vedem mai pe îndelete despre ce e vorba! După ce a izbucnit scandalul, pornit de o anchetă a colegilor de la ReporterIS, care acuza că banii pentru licenţiere au fost plătiţi de premărie nu către autoritatea din Coreea de Sud, ci către o filială dubioasă din Macedonia de Nord, motiv pentru care coreenii au şi deschis o anchetă, ei bine, după ce cazul a făcut vâlvă, premăria a ieşit cu un comunicat lung cât o zi de post. Lung, lung, dar pe scurt spus doar începutul şi sfârşitul sunt de interes real, pe care merită să le cetim cu luare-aminte, că restul e zarzavat cu ceapă. Prima frază, atenţie dragilor, ne spune că decizia “a fost asumată prin hotărâri ale Consiliului Local”.

Hopaa!? Aşadar, din prima nea Mihăiţă se pune la adăpost, ca în cazul Cheşcu: el a semnat, dar nu ştia ce e în teren, deşi tot oraşul ştia, că nu el a fost: el doar a semnat ca primarul… Ăsta, da, e un semn interesant. Finalul, însă, ăla cu agenturili, e de comă. Iacătă-l:

"Nu vă ascundem faptul că reprezentantul Rusiei în board-ul IESF, cetăţeanul rus Constantine Surkont, ne-a trimis un e-mail prin care ne-a ameninţat că va raporta refuzul nostru de a primi sportivi ruşi la Ministerul Afacerilor Externe din Rusia. În aceste condiţii, «investigaţia» apărută în presa locală te duce cu gândul la un act de defăimare regizat prin intermediul lui Constantine Surkont, reprezentantul Federaţiei Esports din Rusia… Toate acestea te pot face să crezi că mâna lungă a Rusiei încearcă să îşi bage toate degetele în Municipiul Iaşi prin cozile de topor din politică şi din presa locală mânjită! – Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iaşi"

Ei, ce spuneţi, dragilor: este că l-a luat Putin în vizor şi pe nea Mihăiţă al nostru? O fi din cauza SIE, care l-ar proteja, poate? În fine, pe noi ne-a convins, clar… Doar să ne oprim din râs, ş‘apoi venim cu detaliile…

Întâlniri de taină în mijlocul pădurii de la Dobrovăţ, cu bateriile scoase din telefoane

Şi tot pentru că e uichend, iaca încă una scurtă, la final, că tot veni vorba de Ceaşcă şi Ileana lui. Cică unul din locurile mai la modă în care se fac şi se desfac scenarii de aranjat sfori şi curmeie printre jupânii Iaşului, se ţes intrigi contra adversarilor şi se scoate argintul viu de prin politichia de Bahlui ar fi cabana lui Ceauşescu de la Dobrovăţ, stimaţi telespectatori. Iar aicea zice-se că mai întâi se lasă telefoanele la paznic, cu bateria scoasă, apoi se merge înăuntru la chermeza politică. Cabană unde inclusiv Dragnea a fost să pună ţara la cale, în ultima lui ieşire prin ţară ca preşedinte de partid, înainte de a pleca la ţuhaus.

Şi, deşi căbănuţa e sub oblăduirea unui liberal amic cu Paralexe, cică aicea vin nu numai liberali, ci, cu voie de la jupânul pădurilor şi cu accept tacit de la şeful lui din Cejău, dacă e aripa potrivită, pot beneficia de servicii şi preopinenţi de la alte partide. Iar ultima escapadă de acolo a fost cică a unui grup disident de la partidoiul ieşean. Nu ştim care anume, dar cică maşina care a rămas mai la stradă era Lexusul lui dom’ Bazil, dipotatul Pumn de Fier, care ar fi venit acolo cu un alt coleg dipotat. Hopaa!? Oare dom’ Măricel ştie?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii