Bacul de toamnă: a trecut doar un candidat din trei. Numai şase note peste 8 în tot judeţul

sâmbătă, 26 august 2023, 01:50
2 MIN
 Bacul de toamnă: a trecut doar un candidat din trei. Numai şase note peste 8 în tot judeţul

Doar unul din trei candidaţi care au susţinut examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, din judeţul Iaşi, a reuşit să treacă: adică să ia cel puţin cinci la fiecare examen şi media generală să fie peste 6. 

Conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi, procentul de promovare înainte de contestaţii este de 29,81% pe Iaşi, exact în media pe ţară, de 29,8%. În mod concret, reprezentanţii ISJ spun că se remarcă o uşoară creştere faţă de anul trecut, când rata de promovare a fost de 29,68%, existând unele diferenţe între promoţia curentă (31,41%) şi cei care au dat examenul deşi au terminat cele 12 clase în anii trecuţi (25,98%).

Au fost şi doi candidaţi eliminaţi pentru că au fost prinşi încercând să copieze. În cifre, sunt 285 de candidaţi promovaţi dintr-un total de 956 prezenţi. Dintre aceştia 212 sunt din promoţia curentă şi 73 din cele anterioare.

„Contestaţiile au putut fi depuse/transmise ieri, 25 august 2023, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 august”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Aceştia au mai precizat că în cadrul acestei sesiuni de bacalaureat, toate tezele sunt scanate şi evaluate digitalizat. Cea mai mare notă din Iaşi a luat-o un candidat de la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” – 8,7, dar la nivelul judeţului au fost în total doar şase medii mai mari de opt. Cu excepţia a cinci licee din Iaşi, una dintre cele şase a fost luată de un absolvent al Colegiului Tehnic „Haralamb Vasiliu” din Podu Iloaiei. Acesta a avut şi cea mai mare notă la limba română dintre cei şase care au avut media peste 8 – 9,3, însă a luat 7 la matematică şi 8,15 la geografie. 

Comentarii