Burse de sute de euro pentru studenţii care vor să îşi continue studiile în Franţa

luni, 27 decembrie 2021, 16:35
2 MIN

Studenţii din Iaşi au şansa de a obţine o bursă pentru studierea masteratului sau a doctoratului în Franţa, dacă doresc să îşi continue studiile acolo.

Competiţia în urma căreia se oferă astfel de burse a fost lansată de către Ambasada Franţei şi Institutul Francez din România în baza unui program dezvoltat încă din anii 1990, asumat de către organizatori drept „cea mai importantă campanie de burse a unei ţări străine în România”.

Sunt peste 4.000 de burse oferite de guvernul din Franţa pentru studenţii români, astfel încât aceştia să obţină o specializare în Hexagon.

Conform anunţului, pentru bursa de master, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe de eligibilitate: să aibă cetăţenie română, să aibă validaţi trei sau patru ani de studii superioare (nivel licenţă sau master 1) sau să urmeze în prezent anul trei de licenţă sau master 1, să fi depus o cerere la una sau mai multe universităţi franceze (la alegerea sa).

Durata bursei guvernamentale la nivel de master este de 10 luni, iar avantajele de care pot beneficia studenţii sunt următoarele: bursa în valoare de 700 euro/lună, taxe de înscriere universitară de până în 5.000 euro, asigurare socială şi de răspundere civilă, posibilitate de cazare în campusul universitar.

În ceea ce priveşte bursa de doctorat, apelul este deschis tuturor domeniilor de studii doctorale. Printre avantajele bursei guvernamentale de doctorat se numără: bursa propriu-zisă, în valoare de 1.415 euro/lună, timp de 4 luni (3 ani în total), taxe de înscriere universitară de până în 5.000 euro, asigurare socială şi de răspundere civilă, posibilitate de cazare în campusul universitar.

Candidaturile trebuie transmise prin e-mail, termenul limită fiind 4 martie 2022, mai multe informaţii fiind disponibile pe site-ul ambasadei.

Comentarii