Când începe campania de sterilizare a câinilor în Zona Metropolitană

luni, 20 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Când începe campania de sterilizare a câinilor în Zona Metropolitană

Primăvara vine cu o campanie de sterilizare a câinilor în Zona Metropolitană, anunţă Asociaţia ZMI. Un acord de parteneriat va fi încheiat cu administraţia judeţului, care are pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această săptămână un proiect de hotărâre în acest sens. Aleşii judeţului urmează să aprobe alocarea a 150 de mii de lei asociaţiei pentru finanţarea campaniei. 

„În cadrul proiectului se va desfaşura o amplă campanie de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân. Campania va avea loc în perioada martie-august 2023, în toate comunele din Zona Metropolitană Iaşi, şi anume: Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Comarna, Costuleni, Dobrovăţ, Golăieşti, Grajduri, Holboca, Leţcani, Miroslava, Mogoşeşti, Movileni, Popricani, Prisăcani, Rediu, Româneşti, Scânteia, Schitu Duca, Tomeşti, Ţigănaşi, Ţuţora, Ungheni, Valea Lupului, Victoria şi Voineşti”, precizează Acordul de colaborare. Consiliul Judeţean are statutul de asociat la ADI Zona Metropolitană Iaşi.

„Prin creşterea contribuţiilor din cadrul Zonei Metropolitane şi prin implicarea colegilor primari din primul cerc al ZMI, din proximitatea municipiului Iaşi, împreună cu Consiliul Judeţean Iaşi, vrem să rezolvăm problema câinilor fără stăpân şi prin construirea unui nou padoc, dar şi printr-un management mai bun, odată cu sterilizarea acestora. Dacă va trebui să apelăm la fonduri proprii, o vom face pentru a rezolva această problemă”, s-a angajat preşedintele CJ, Costel Alexe, într-o conferinţă de presă susţinută săptămâna trecută împreună cu primarul Mihai Chirica. Acesta din urmă a promis la rândul lui sprijinul Consiliului Local.

CITESTE SI: Zona Metropolitană e plină de câini comunitari, padocurile lipsesc, iar în municipiu e „problemă politică”. Ce soluţii caută edilii?

„Pentru alte întrebări sau informaţii despre campania de sterilizare ne puteţi contacta pe adresa de email office@zmi.ro sau la număr de telefon 0742.606.855”, se precizează în încheierea anunţului făcut de cei de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Iaşi.

Comentarii