Cătălin Drulă, şeful USR: Ţintim să câştigăm alegerile din 2024

miercuri, 23 noiembrie 2022, 22:25
3 MIN
 Cătălin Drulă, şeful USR: Ţintim să câştigăm alegerile din 2024

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat, la Profit News Tv, că formaţiunea nu doreşte să intre în alegerile din anul 2024 drept un partid din categoria ”şi altele”, el mărturisind că USR vrea să câştige alegerile. Drulă susţine că unele cercetări sociologice făcute la comanda USR, dar şi a altor partide arată o creştere a formaţiunii, concomitent cu o nemulţumire a electoratului faţă de actuala coaliţie.

”Politica e pe voturi. La ultimele alegeri am avut un vot al celor care cred că e nevoie de o alternativă liberală modernizatoare în România, împărţit între USR şi PNL. Sunt oameni care de bună credinţă au dat votul PNL-ului pentru că credeau în Ioahnnis, credeau într-un proiect de modernizare a României, credeau că PNL e… Aceşti oameni se simt înşelaţi. Noi am fost consecvenţi cu ce am spus. Mă bazez pe marele electorat din România care s-a săturat de felul de a face politică al PNL şi PSD”, a declarat Cătălin Drulă, miercuri seară, la Profit News Tv. 

Cătălin Drulă a spus că USR este în creştere în sondajele de opinie.  ”Noi suntem în creştere şi în sondajele pe care le au ei, de aia ne atacă încontinuu, dacă vă uitaţi la PSD şi PNL, nu este zi în care să nu spună USR. (…) Ţintim să câştigăm alegerile din 2024. Sunt 18 luni până în acel moment în care avem de muncit. Nu mergem în alegerile din 2024 ca un partid la «şi altele». Mergem să schimbăm România”, a adăugat Drulă. 

Întrebat dacă USR va intra în alegeri singur sau alături de alte formaţiuni politice, într-un pol de dreapta, Drulă a răspuns că pot avea loc discuţii pe acest subiect, subliniind însă că mai este timp pentru astfel de discuţii. 

”Putem discuta, important este ca orice discuţie să fie aşezată, să vedem unde merg lucrurile”, a mai spus liderul USR.  Cătălin Drulă a criticat marile partide politice, susţinând că în cazul acestora nu mai este vorba despre ideologii politice sau despre idei.

”Partidele vechi, PNL şi PSD, nu mai sunt partide, nu mai au crez, nu mai au idei. Sunt un grup de oameni care deţin funcţii în stat sau demnităţi politice şi al căror singur scop de a exista este de a perpetua această stare de fapt: să deţină funcţii”, a susţinut Drulă. 

El a afirmat că ”sunt la vale din punctul de vedere al încrederii, se prăbuşesc partidele astea”, invocând un sondaj de opinie la comanda USR la care se lucrează în prezent, dar şi alte cercetări sociologice. Drulă a mai susţinut că PNL ”este pe un tobogan” care duce partidul către o zonă în care acesta riscă să dispară. 

”Dispariţie poate să însemne şi să aibă o forţă mult diminuată. (…)”, a adăugat Drulă. Liderul USR a răspuns, de asemenea, unor întrebări legate de formaţiunea REPER, fondată de predecesorul său, Dacian Cioloş. ”Eu nu cred că acest partid, sau această idee, are o tracţiune electorală şi că are vreun sens politic, dar asta este părerea mea”, a afirmat Drulă, referindu-se la REPER.

 

 

 

Comentarii