Ce să alegi pentru a-ți face experiența de gaming mai plăcută? (P)

joi, 18 mai 2023, 12:17
4 MIN
 Ce să alegi pentru a-ți face experiența de gaming mai plăcută? (P)

Trăim în era jocurilor video și a puștilor care își pot transforma pasiunea de a se juca pe calculator într-o meserie. Este vorba despre competițiile de e-sport la care participă tinerii care împărtășesc același hobby, jocurile pe calculator. Probabil că și tu ești un iubitor și un împătimit al jocurilor video și când erai mic îți spuneau părinții să mai lași calculatorul. Ei bine, stai liniștit, pentru că și cei care ajung acum să câștige bani frumoși din competiții de e-sport au auzit asta. Jocurile pe calculator sunt inofensive, atât timp cât nu devin o obsesie și îți ocupă o mare parte din timp.

Anii au trecut și vremurile când te jucai pe calculator cu prietenii au trecut și ele. Acum parcă abia îți mai găsești timp pentru tine și alte pasiuni pe care le ai. Însă, reușești cumva să le alternezi și nu ai renunțat la plăcerea de a te juca un shooter sau orice joc co-op cu prietenii.  

În cazul în care vrei să ai mai multă fluiditate în jocuri, o imagine mai clară, siguranță la fiecare click și mișcare de mouse sau multe altele, ai nevoie de perifericele potrivite. Tocmai despre asta vorbim și în articolul de astăzi. Dacă ai dat de el în drumul tău spre paginile care vând periferice și alte componente, îți recomandăm să stai și să îl citești. Poate descoperi ceva nou și cu informațiile de aici o să îți fie mai ușor să alegi ceva care să îți facă experiența de gaming mai plăcută.

Acestea sunt perifericele principale care ar trebui să te intereseze:

Căștile de gaming

Când vorbim despre casca de gaming, automat vorbim și despre o experiență mai bună a jocului. Imaginează-ți cum ar fi să te joci un shooter unde ai de făcut o misiune fără a fi detectat și să nu auzi fiecare pas al inamicului. Sau orice alt joc, fie că vorbim despre MMORPG-uri sau despre jocuri de tip survival. Indiferent de jocul pe care vrei să îl joci, ai nevoie de sunet. Și nu orice fel de sunet, un sunet de calitate, de preferat surround 7.1. Cu ce este diferit și de ce te ajută el? În linii mari, dacă ai o cască gaming care are această tehnologie, o să poți să auzi din ce direcție vine sunetul. Așa că, ai grijă să nu îți pui căștile invers și să încurci partea stângă cu cea dreaptă.

Mouse de gaming

Facem cum facem și tot ajungem la jocurile shooter. Ce-i drept, ele sunt și unele dintre jocurile unde se întâmplă foarte multă acțiune și unde ai de îndeplinit misiuni diverse. Când vine vorba de gaming, nu este de ajuns o calitate audio superioară, ci ai nevoie să plusezi și cu siguranță în mișcări și precizie. Tocmai de asta ai nevoie de un mouse gaming. Ce este diferit la un mouse de gaming sunt DPI-i. Cu cât sunt mai mari, cu atât sensibilitatea la mișcări a mouse-ului o să fie mai ridicată. De obicei, cele de gaming vin la pachet cu diferite aplicații de unde poți modifica sensibilitatea după bunul tău plac.

Tastatura de gaming

Vorbim și despre ultimul vârf al triunghiului, tastatura de gaming. Ea este importantă pentru că îți oferă comoditate și precizie la apăsarea tastelor. Fiecare tastatură are un timp de reacție, care reprezintă momentul de la care ai apăsat tasta și până ea preia comanda și o pune în aplicare. În cazul gamerilor este foarte important să ai un timp de reacție al tastaturii cât mai mic. Dacă ești jucător de MMORPG-uri și trebuie să te bați, dar și să te ferești de inamici, îți recomandăm o tastatură mecanică de gaming.

HDD extern

Probabil că atunci când ți-ai făcut sau cumpărat calculatorul, acesta a venit doar cu un SSD. Însă, cu timpul, instalând diferite programe și jocuri pe calculator ai constatat că nu mai ai spațiu de stocare disponibil, iar un SSD este prea scump. Dacă te regăsești în situația de mai sus, îți recomandăm să apelezi la un HDD extern.

Un HDD extern este un dispozitiv de stocare portabil pe care poți stoca programe și diferite fișiere. La ce te ajută? Ei bine, poți să îți stochezi fișierele de la muncă și diferite documente importante pe un HDD extern. Așa împuști doi iepuri dintr-o lovitură. Faci rost de niște spațiu pe calculator și îți stochezi datele în siguranță.

Un HDD extern este o variantă bună și din punct de vedere financiar. El este mai ieftin, comparativ cu un SSD. În plus, este o variantă mai sigură pentru datele tale importante. Doar îl conectezi la un port USB din calculator, dai drag and drop, aștepți ca datele să se transfere și după îl deconectezi în siguranță. Nimeni n-are cum să ajungă la datele tale și așa stai mai liniștit.

Comentarii