Cercetătorii își exprimă îngrijorarea cu privire la studiul care a dus la suspendarea hidroxiclorochinei

vineri, 29 mai 2020, 14:04
1 MIN
 Cercetătorii își exprimă îngrijorarea cu privire la studiul care a dus la suspendarea hidroxiclorochinei

Zeci de oameni de știință au publicat  o scrisoare deschisă în care își exprimă „îngrijorarea” cu privire la metodele amplului studiu publicat în Lancet, care a dus la suspendarea studiilor clinice ale hidroxiclorochinei.

Lansat a publicat pe 22 mai, un studiu care se bazează pe date de la aproximativ 96.000 de pacienți internați în decembrie și aprilie în 671 de spitale și compară starea celor care au primit tratament cu cea a pacienților care nu au făcut-o. Studiul concluzionează că controversatul tratament bazat pe hidroxiclorochină nu pare a fi benefic pentru pacienții cu Covid-19 și ar putea fi chiar dăunător.

Repercusiunile acestui studiu „au determinat mulți cercetători din întreaga lume să examineze în detaliu, publicația în cauză”, scriu autorii scrisorii deschise.

Publicarea studiului Lancet săptămâna trecută a determinat OMS să suspende „temporar”, ca măsură de precauție, includerea de noi pacienți în studiile clinice cu hidroxiclorochină, efectuate împreună cu partenerii săi din mai multe țări. Și Franța a decis să interzică aplicarea tratamentului.

Comentarii