Ceremonii inedite la Agronomie, la finalul de an, azi: o scenă pe stadionul de rugby

joi, 19 mai 2022, 01:56
2 MIN
 Ceremonii inedite la Agronomie, la finalul de an, azi: o scenă pe stadionul de rugby

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (USV) a început oficial organizarea ceremoniilor de absolvire a studiilor pentru studenţii din ani terminali de la cele patru facultăţi ale instituţiei de învăţământ superior.

Ieri a avut deja loc primul astfel de curs festiv, la Facultatea de Medicină Veterinară, la ceremonie participând inclusiv reprezentanţi ai conducerii universităţii. Primul curs festiv de anul acesta a avut loc de la ora 11 în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, înregistrându-se şi o premieră: la festivităţi au participat şi absolvenţii de medicină veterinară în limba engleză, fiind cea de-a doua promoţie care a finalizat studiile la Iaşi, după ce facultatea a acreditat oficial linia de predare într-o limbă internaţională.

Anul acesta reprezentanţii universităţii au spus că vor dori să deschidă noi domenii de studiu într-o limbă străină, unde studenţii se pot înscrie pe locuri cu taxă în valută, care au, în medie, o valoare cuprinsă între 3.000 şi 7.500 de euro la universităţile din Iaşi.

„Alături de viitorii medici veterinari care au studiat în limba română, protagoniştii vor fi şi absolvenţii de medicină veterinară care au studiat în limba engleză, aceştia făcând parte din cea de a doua promoţie care finalizează studiile la Iaşi. Absolvenţii Facultăţii de Agricultură au ales să sărbătorească momentul finalizării studiilor superioare în stilul colegiilor americane. Concret, pentru a putea fi împreună cu toţi invitaţii, părinţi şi prieteni deopotrivă, absolvenţii de la cele şase specializări, vor organiza ceremonia pe stadionul de rugby, din cadrul bazei sportive a USV Iaşi”, au transmis cei de la USV.

Absolvenţii de la Agricultură vor avea amplasată o scenă şi un ecran de mari dimensiuni pe stadion, manifestarea fiind programată astăzi,de la ora 11. Sunt aşteptate peste 500 de persoane care să asiste la ceremonie.

Absolvenţii Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare au programat cursul festiv pe data de 6 iunie, în timp ce tinerii de la Facultatea de Horticultură vor sărbători absolvirea pe 10 iunie 2022.

Comentarii