Chirica a prezentat proiectele din acest an în care este implicată Primăria

vineri, 09 februarie 2018, 02:50
2 MIN
 Chirica a prezentat proiectele din acest an în care este implicată Primăria

Primarul Mihai Chirica a făcut ieri o scurtă trecere în revistă a stadiului unor proiecte în care este implicată municipalitatea. În fruntea listei, edilul a amintit de Spitalul Regional de Urgenţă şi Sala Polivalentă. Potrivit primarului, planurile urbanistice zonale vor putea fi aprobate în plenul Consiliului Local (CL) în primăvară, după obţinerea tuturor avizelor, inclusiv pe cel al Consiliului Judeţean. Un alt proiect amintit de edil vizează refacerea drumului de legătură între Iaşi şi Miroslava. 

„Parteneriatul cu Miroslava vine şi în contextul în care dorim extinderea curselor de autobuze, lucru pe care vrem să-l facem şi cu celelalte comune, vizăm dezvoltarea în continuare pe Ciurea, Tomeşti, Bârnova şi, dacă este nevoie, spre Valea Lupului chiar cu o cursă internă care să aducă circulaţia spre drumul european“, a declarat Mihai Chirica. Edilul şef al Iaşului a mai anunţat că a fost semnat şi contractul de proiectare a lucrărilor de reabilitare termică a 23 de clădiri şcolare ce aparţin de 14 unităţi de învăţământ. Pentru lucrările de execuţie, municipalitatea are în vedere accesarea de fonduri europene. Mihai Chirica a mai amintit de o licitaţie pri­vind reparaţii la sistemul de iluminat public, la procedură participând patru firme, iar ofertele sunt între 1,6 şi 1,7 milioane lei. „Printre lucrări se numără înlocuirea de lămpi, întreţinerea corpurilor, reorientarea lor spre stradă, înscripţionări pe stâlpi, executarea diverselor lucrări la reţelele care alimentează şi înfiinţarea unui dispecerat care să funcţioneze 24 de ore din 24“, a completat primarul.

După desemnarea unui executant, contractul de lucrări se va desfăşura pe o perioadă de 14 luni. Durata mică stabilită pentru întreţinerea sistemului a fost explicată de primar prin planul municipalităţii de a accesa în 2019 fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea iluminatului public. Însă, deocamdată, autorităţile centrale nu au publicat ghidul de finanţare. 

Comentarii