Cine este misterioasa grupare responsabilă de uciderea Dariei Dughin și care îndeamnă rușii să îl răstoarne pe Putin

luni, 22 august 2022, 10:08
2 MIN
 Cine este misterioasa grupare responsabilă de uciderea Dariei Dughin și care îndeamnă rușii să îl răstoarne pe Putin

Armata Națională Republicană, despre care un fost deputat rus spune că s-ar afla în spatele uciderii Dariei Dughina, a lansat un manifest pe Telegram prin care îi îndeamnă pe ruși să se revolte împotriva lui Vladimir Putin. 

În manifest se spune că președintele rus eu un „criminal de război” și un uzurpator al puterii. „Noi, activiști, militari și politicieni ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, îi scoatem în afara legii pe provocatorii de război, tâlharii și asupritorii popoarelor Rusiei. Îl declarăm pe președintele Putin uzurpator al puterii și criminal de război, care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens”, se arată în manifestul publicat pe canalul de Telegram Rospartizan. „Credem că oamenii lăsați fără drepturi au dreptul să se răzvrătească împotriva tiranilor. Putin va fi detronat și distrus de noi! Scopul nostru este să oprim distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, să oprim activitățile unor oameni de afaceri de la Kremlin care au furat bogăția poporului nostru și comit crime în interiorul și în afara țării. Declarăm oficialii Guvernului Federației Ruse și ai administrațiilor regionale complici ai uzurpatorului. Cei care nu renunță la putere vor fi distruși de noi”, continuă manifestul.

Armata Națională Republicană, un grup clandestin care activează în interiorul Rusiei și care are drept scop răsturnarea regimului Putin, s-ar afla în spatele exploziei în care a murit Daria Dughina, fiica ultranaționalistului Aleksandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin. Declarația a fost făcută de Ilia Ponomarev, un fost deputat rus care acum este stabilit la Kiev după ce a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin.

Mai mult, pe digi24

Comentarii