De Business

Punem punctul pe știi

Comercianţii de produse cosmetice din Iaşi au fost amendaţi pe capete

marți, 16 martie 2021, 08:00
1 MIN
 Comercianţii de produse cosmetice din Iaşi au fost amendaţi pe capete

Produsele cosmetice de pe piaţa locală au fost „testate” de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Iaşi. În luna februarie, înainte de Dragobete şi de luna cadourilor, comisarii ieşeni au trecut pragul magazinelor de profil din judeţ şi, în doar două săptămâni, au dat amenzi în valoare de 75.000 de lei şi au aplicat 31 de avertismente comercianţilor de produse cosmetice din cauza numeroaselor probleme descoperite.

Potrivit oficialilor CJPC Iaşi, au fost verificate 49 de societăţi (din care un operator economic ce desfăşura comerţ online), iar 35 dintre acestea au fost amendate. Motivele: produsele de înfrumuseţare nu aveau înstrucţiuni de utilizare sau nu erau traduse în limba română, sute de produse erau lipsite de etichetă cu informaţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, iar consumatorii nu puteau verifica corectitudinea promoţiilor, ne-au transmis comisarii ieşeni.  Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor îi sfătuiesc pe clienţi să citească cu atenţie eticheta şi să ţină cont de orice avertisment, pentru evitarea unor probleme ulterioare de sănătate.

Cititi si: De ce s-au plâns anul trecut turiştii ieşeni la Protecţia Consumatorilor

Totodată, îi îndeamnă să cumpere cosmetice numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare, de care vor avea neapărat nevoie în caz de reclamaţie. De asemenea, ieşenii trebuie să verifice calitatea ambalajului, mai exact dacă el corespunde valorii produsului cumpărat: sunt şanse mari ca un produs zis „de lux”, ambalat într-o pungă de plastic, de exemplu, să fie de fapt o contrafacere. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii