Condamnat ca pentru viol pentru un furt de doi bani: a furat gumă

vineri, 14 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 Condamnat ca pentru viol pentru un furt de doi bani: a furat gumă

Un găinar a fost condamnat drastic pentru un furt de doi bani. Acesta a furat băutură, cafea şi gumă dintr-un magazin de cartier, fiind prins cu marfa în braţe. Antecedentele penale i-au adus o condamnare cu executare cât pentru o tentativă la omor sau un viol. Anul trecut, de ziua Micii Uniri, Adrian Mihai a forţat cu un levier uşa unui magazin alimentar din zona pasarelei „Octav Băncilă”.

 A furat 12 sticle de bere Neumarkt a jumătate de litru, trei pachete de cafea Jacobs, două cutii a 24 de plicuţele cu Nescafé „3 în 1”, şase pachete de gumă de mestecat Airwaves şi suma de 7,5 lei, în monede de 50 de bani, 10 bani şi un ban. Nu a apucat să plece prea departe cu marfa, fiind prins de agenţii de pază după ce abia trecuse calea ferată, în drum spre cartierul Alexandru cel Bun. Chemaţi la faţa locului, poliţiştii nu au mai avut altceva de făcut decât să-i pună cătuşele.

În timpul urmăririi penale, Mihai a negat comiterea faptei, susţinând că în seara respectivă se afla întâmplător în zonă, venind din Păcurari, când fusese imobilizat de persoane necunoscute care aveau în mâini un bax de bere şi cafea. În faţa instanţei, şi-a schimbat declaraţia, susţinând că găsise berea şi cafeaua pe jos şi se aplecase asupra lor din curiozitate. Imaginile surprinse de camera video a magazinului arătau însă cu totul altceva. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Mihai la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat.

Inculpatul mai avea însă o condamnare cu suspendare la activ, primită în decembrie 2019, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. La data comiterii furtului, Mihai se afla încă în termenul de supraveghere, aşa că s-a dispus revocarea suspendării pedepsei. În total, hoţul va avea de stat după gratii 5 ani şi 4 luni. Sentinţa a fost atacată de Adrian Mihai în faţa Curţii de Apel, aceasta urmând să reanalizeze faptele pe 8 martie. 

Comentarii