Cum a luat-o Mihăiţă pe cocoaşă din alergare. Bonus, un milion de iepuroi la directori

sâmbătă, 04 aprilie 2020, 01:50
3 MIN
 Cum a luat-o Mihăiţă pe cocoaşă din alergare. Bonus, un milion de iepuroi la directori

După cum aţi văzut deunăzi, s-a iscat mare zarvă cum că la spitalul de front din Iaşi au ieşit discuţii pe marginea ajutoarelor trimise de unii sau alţii. În vâltoarea creată, s-a spus că unii ar băga mâna, că alţii ar dosi alta, ştiţi voi: mai ceva ca în vremurile de la Revoluţie sau cele de după, când veneau ajutoare. 

Deşi asemenea lucruri se întâmplă, spre disperarea ba a conducerii spitalului, ba a conducerii Consiliului Judeţean, care sunt proprietarii stabilimentului, şi care trebuie să gestioneze asta, s-a întâmplat că în încăierarea acuzaţiilor să ia doi pumni peste moacă, din alergare, şi Mihăiţă cel viteaz, zis şi Peni Hill, eroul liberalilor ieşeni.

Pe nedrept, am spune noi, ceea ce îl îndreptăţeşte oarecum la scuze, desigur. Trebuie spus aşadar răspicat că Mihăiţa nu pune mâna la aşa ceva, chiar şi din simplu motiv că este o ligă prea mică pentru el. Ca orice ipochimen politic cu ceva anvergură, el joacă în altă ligă, cea a bugetului mare. Dar, ca să înţelegeţi mai bine, ia’n cetiţi cu atenţie pulsuleţul următor!

Un mic chichirez despre marile lefuri de nababi bugetari

Aşadar, iacătă, stimaţi telespectatori, în ce ligă joacă Mihăiţă, în materie de caşcaval public (nu ne băgăm pe azi în cel privat, lichid sau imobiliar: lăsăm pe tura viitoare, că acolo e altă mâncare de peşte, altă mămăliguţă, ba chiar şi alt mujdei)! Făceam noi aicea, alături de amicul Archibald Tănase, de-un par egzamplu, o socoteală despre cât îl va costa pe el, de fapt pe noi, contribuabilii, toate acele lefuri aprobate în ultima şedinţă, la care adăugăm şi bonusurile la maximum plătite pe final de an, căci nu avem nicio îndoială că aşa vor ieşi, şi vedem că totul se aproape de un milion de iepuroi, la toţi derectorii, adjuncţii, plus politrucii din CA-uri.

Aşadar, stimaţi telespectatori, voi chiar credeţi că atâta amar de bănet chiar se duce integral la gura copiilor de derectori de acasă, şi că nu exsistă un fond “libertatea” acolo pus deoparte pentru anul electoral? Ce zici, aşadar, amice Archibald Tănase, în acest context bugetar: va veni vaccinul salvator din China, sau din America?

P.S. – Revenind la coviduţii noştri dragi, mai aveam pe ţeavă un pulsuleţ pe azi, despre unele sfori şi curmeie salvatoare trase de un dipotat ieşean – curmeie, evident, în folosul lui şi al famigliei, doar nu vă gândeaţi la folosul nostru, al ieşenilor. Dar, dacă ne-am întins şi, iote, ni s-a terminat tarlaua, haideţi să lăsăm lucrările agricole pe după uichend, ok?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii