Cum ajung unii ieşeni la Urgenţe: muşcaţi, bătuţi şi cu feţele stâlcite în urma bătăilor

vineri, 17 noiembrie 2017, 11:26
2 MIN
 Cum ajung unii ieşeni la Urgenţe: muşcaţi, bătuţi şi cu feţele stâlcite în urma bătăilor

Şapte ieşeni bătuţi au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore. Victimele lovite au fost transportate de echipaje medicale în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Potrivit urgentiştilor, după acordarea primului ajutor şi după efectuarea investigaţiilor necesare, pacienţii au mers la domiciliu sau la Spitalul de Neurochirurgie. 

Medicii au mai punctat că unii dintre pacienţi au venit în UPU după câteva zile de la agresiunea propriu-zisă. Astfel, un tânăr de 20 de ani din judeţul Bacău a fost transferat către Neurochirurgie după ce, în urma bătăii în care a fost implicat, a rămas inconştient, rănit la cap şi la nivelul feţei. O femeie de 36 de ani din Strunga, bătută în urmă cu două zile, a cerut ajutor medicilor pentru răni localizate la nivelul feţei, capului, ochilor, abdomenului. „Pacienta prezenta un traumatism cranio-cerebral, unul cranio-facial, echimoză periorbitară ochi drept, contuzie de coloană cervico-dorsală, contuzie toraco-abdominală, fractură de stern cu deplasare. Femeia a fost dirijată către Neurochirurgie şi către chirurgie toracică“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Un alt pacient bărbat, în vârstă de 40 de ani din Leţcani, s-a adresat medicilor tot după două zile de la o bătaie. Bărbatul, consumator cronic de alcool, a refuzat internarea în secţia ORL, deşi avea o fractură de piramidă nazală. Un alt pacient, un bărbat de 73 de ani din Vlădeni, a fost transferat către clinica de chirurgie toracică cu multiple fracturi costale. În plus, un tânăr de 24 de ani din Iaşi a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost muşcat de un alt tânăr, în timp ce se băteau. 

Comentarii