Cum se pot vaccina anti-COVID persoanele nedeplasabile și pacienții dializați. Acum se fac listele

marți, 26 ianuarie 2021, 11:10
1 MIN
 Cum se pot vaccina anti-COVID persoanele nedeplasabile și pacienții dializați. Acum se fac listele

Persoanele nedeplasabile și pacienții care fac dializă vor putea fi vaccinați împotriva coronavirusului fie cu ajutorul echipelor mobile, fie vor fi transportați la centrele de vaccinare cu ambulanțele.

În acest moment, nu a început vaccinarea acestor persoane vulnerabile.

Persoanele nedeplasabile și pacienții dializați care doresc să se vaccineze vor fi înscriși pe liste speciale de către medicii de familie sau de direcțiile de asistență socială. Aceste liste vor fi transmise Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției (CMBCCI) sau Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI). 

În acest moment, se alcătuiesc aceste liste, conform unor precizări ale Comitetului Național pentru de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), pentru Newsweek România

De asemenea, CNCAV precizează că persoanele imobilizate sau nedeplasabile și pacienții care fac dializă pot fi vaccinați fără programare pe platformă și se înregistrează în RENV la momentul revenirii echipelor mobile de vaccinare în centrul de vaccinare fix sau imediat după vaccinare, după modelul persoanelor din instituții rezidențiale.

Comentarii