Cum știi că cineva vrea să îți spargă contul de WhatsApp

marți, 24 august 2021, 09:13
1 MIN
 Cum știi că cineva vrea să îți spargă contul de WhatsApp

În doar câteva secunde, cineva îți poate sparge contul de WhatsApp. Nu ar trebui să fie atât de ușor, dar, pe de altă parte, răufăcătorul are nevoie și de contribuția ta. În cazul în care primești un mesaj de la WhatsApp cu un cod de verificare. Este incredibil de important să nu-l dai la nimeni, niciodată, nici măcar după câteva zile din momentul în care l-ai primit.

Codul cu pricina este necesar pentru autentificarea în doi pași, când cineva vrea să-ți activeze contul tău de WhatsApp pe propriul dispozitiv. În condiții normal, dovedește că te afli în posesia numărului de telefon pe care dorești să-l activezi în WhatsApp, chiar dacă cartela cu acel număr este în alt smartphone la mii de kilometri distanță.

Motivul pentru care ai fi tentat să cazi pradă hackerilor are legătură cu faptul că, după ce ai primit codul de la WhatsApp, un personaj rău intenționat, ce pretinde că este un prieten de al tău, îți cere codul format din câteva cifre cu un text cât se poate de amiabil. ”Salut! Ți-am trimis din greșeală codul meu de WhatsApp ție. Poți să mi-l trimiți, te rog frumos”. În realitate, acest mesaj vine de la un alt cont care tocmai a fost spart, iar indivizii din spatele practicii sunt în căutare permanentă de noi victime.

Aflați amănunte de pe playtech.ro.

Comentarii