Daruri pentru copiii din mediul rural şi opt colţuri de lectură la Bohotin

sâmbătă, 30 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Daruri pentru copiii din mediul rural şi opt colţuri de lectură la Bohotin

Asociaţia Antonia pentru Educaţie şi Inovare Socială a a fost alături de copiii din şase comunităţi ieşene vulnerabile, aducând magia sărbătorilor direct în casele lor, prin campania „Darnic pentru Educaţie”. În cadrul acestei iniţiative, 201 copii au primit daruri, iar o şcoală din Bohotin se pregăteşte să găzduiască opt colţuri de lectură complet amenajate.

Campania, ajunsă la a treia ediţie, a fost cu adevărat specială anul acesta, aducând surprize şi schimbări notabile. O componentă esenţială a campaniei a fost dedicată educaţiei, vizând amenajarea a opt colţuri de lectură în şcoala din Bohotin, unde studiază 87 de tineri.

Iniţiativa a prins viaţă odată ce copiii au trimis scrisori către Moş Crăciun. Oameni generoşi, atât din companii, cât şi din diferite oraşe, au adoptat aceste scrisori, transformând dorinţele copiilor în realitate.

Până în prezent, campania a adus bucurie şi speranţă în comunităţile din comunele Aroneanu, Răducăneni şi Cucuteni din judeţul Iaşi. Pe lângă cadourile oferite copiilor, campania a iniţiat o strângere de fonduri pentru amenajarea celor opt colţuri de lectură. Aceste spaţii vor înlocui colţurile improvizate cu un minim de cărţi şi vor oferi acces facil la lectură pentru copii.

Adelina Tîrnovanu, Coordonatorul Comunicare & PR al Asociaţiei Antonia pentru Educaţie, a subliniat importanţa campaniei şi implicarea comunităţii. „Prin această campanie, ne-am propus să îi încurajăm pe copii să viseze: să viseze că dorinţele pe care ei le aştern în scrisorelele către Moş Crăciun pot prinde contur, dar şi să viseze la un mâine mai bun, mai blând, în care ei pot fi tot ceea ce îşi doresc. Este al treilea an în care Asociaţia Antonia pentru Educaţie şi Inovare Socială derulează această campanie, însă ediţia aceasta este cu totul specială prin prisma amplitudinii sale. Am reuşit să mobilizăm pentru copiii o întreagă comunitate a oamenilor de bine, oameni care au înţeles cât de important este să le oferim în dar magie celor mici, dar şi să investim în educaţia lor pentru un mâine mai bun, mai blând. Le suntem recunoscători tuturor şi fiecăruia în parte, căci doar împreună facem magie”, a transmis aceasta.

Companii precum Amazon Development Center Romania, Centrul de afaceri Expert Mind, sau Valantic Romania s-au implicat în această iniţiativă, susţinând financiar amenajarea colţurilor de lectură sau oferind diverse resurse. De asemenea, Andrea Tincu Brand donează o parte din vânzările eşarfelor sale pentru această cauză nobilă.

Asociaţia Antonia pentru Educaţie şi Inovare Socială, prezentă începând din anul 2016 în Iaşi şi Bucureşti, vine în întâmpinarea inegalităţilor de şanse în educaţie. Prin programe inovatoare, asociaţia sprijină copiii şi tinerii să-şi continue studiile şi să-şi descopere potenţialul.

Comentarii