De Business

Punem punctul pe știi

De ce liniilor aeriene din Europa de Vest le convine când oamenii iau trenul

miercuri, 04 decembrie 2019, 10:32
1 MIN
 De ce liniilor aeriene din Europa de Vest le convine când oamenii iau trenul

În câteva țări din Europa, pe distanțe de câteva sute de kilometri între câteva orașe mari trenul este ales de tot mai mulți oameni, în detrimentul avionului. În aceste locuri speciale, companiilor aeriene chiar le convine că oamenii iau tot mai mult trenul și s-au înmulțit în ultimii cinci ani asocierile dintre operatorii feroviari și cei aerieni.

Operatorul aerian KLM a anunțat că din martie 2020 va scoate unul dintre cele cinci zboruri zilnice dintre Amsterdam și Bruxelles și va rezerva un anumit număr de locuri într-unul dintre trenurile Thalys.

Un alt exemplu, între Londra și Edinburgh sunt 630 km cu trenul și călătoria durează patru ore și jumătate. Trenul a atins în acest an cea mai mare cotă de piață la care a ajuns vreodată dintre toate modurile de transport alese de oameni între cele două orașe. Cu avionul, călătoria durează 75 de minute, dar se adaugă mult cu drumurile la aeroport și cu controalele de securitate.

Exemple similare vin din Austria (ruta Viena – Linz) dar și din Germania (Frankfurt – Koln). De exemplu, de anul trecut nu mai sunt curse aeriene directe între Linz și Viena, dar sunt, în schimb, peste 30 de trenuri pe sens în fiecare zi.

Și între Paris și Bruxelles, Air France cumpără locuri în trenuri TGV, călătoria fiind de doar 80 de minute cu aceste trenuri. Există și check-in pentru bagaje mari înainte de plecare, iar pasagerii le primesc înapoi când ajung la destinație.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro.

Comentarii